Košarkaški klub Borac iz Čačka u petak i subotu će organizovati 15. memorijalni turnir Haris Brkić. Na turniru će pored domaćina učestvovati i kadetske slekcije Partizana, Bosne i Budućnosti, a u pitanju su  klubovi za koje je tokom karijere igrao tragično nastradali košarkaš.

Turnir će uveličati godinu jubileja – 70 godina postojanja. Trener Borčevih kadeta Dejan Tomašević imao je tu sreću i čast da 1992. godine igra sa Brkićem.


Bio sam malo stariji od Harisa, ali to ništa nije značilo, družili smo se, zanimljivo brzo je u Čačku stekao puno prijatelja kako u košarci tako i van nje“, kaže Tomašević. “I kasnije, kao stariji, družili smo se u Podgorici, mogu reći da je bio izuzetan čovek, naravno i košarkaš i pred njim je bila velika karijera. Na ovaj način čuvamo uspomenu na Harisa, bio sam na poslednja četiri turnira i uvek je sve proticalo na najvišem nivou. Borac će se potruditi da tako bude i u Čačku. Rezultat je u drugom planu, bitno je druženje dece iz, sad, tri države. Pozivam ljubitelje košarke da dođu u što većem broju – zaključio je za MozartSport Tomašević.

Prve utakmice igraju se u petak od 18.00 sati kad se sastaju Partizan i Budućnot, odnosno u 20.00 časova kad igraju Bosna i Borac. U subotu borba za treće mesto počinje u 14.00, a za prvo u 18.00 sati.