1
AdmiralBet ABA Liga

ĐILAS VIŠE NEGO JASAN: ABA liga je za nas prošlost!

Objavljeno: 11.06.15 u 09:35

 Predsednik KSS-a poručio je da naši klubovi sigurno neće igrati ovakvu ABA ligu naredne sezone, jer je preveliki rizik da bi se ugrozio nacionalni tim.

 Đilas je u razgovoru za ‘Blic’ potvrdio da naši klubovi neće igrati u regionalnom takmičenju sa ovakvom vlasničkom strukturom i istakao da ona mora biti u vlasništvu klubova kakvu bi je i FIBA i Evroliga prihvatili.

– Učinićemo sve što je neophodno da reprezentacije ne trpe, naši klubovi moraju da se izjasne da više neće igrati u ovakvoj ABA ligi. FIBA nije protiv da ABA postoji, ali ne ovakva koju drže privatna lica, već da bude u vlasništvu 12 klubova samo sa teritorije bivše SFRJ. Takvu bi ligu i Evroliga prihvatila kao naslednika ABA lige – rekao je Dragan Đilas, predsednik Košarkaškog saveza Srbije, a prenosi ‘Blic’.

Regionalna liga je dobar projekat, ali sa puno nedostataka i zbog toga ima dosta stvari koje Đilas zamera čelnicima ABA lige.

– Liga je dobar projekat, ali ti ljudi koji su je vodili nisu shvatili da moraju da se menjaju neke stvari. Mislim na komunikaciju sa FIBA, držanje sporazuma koje smo potpisali, razvoj lige… Ona je ostala na nivou koji nije prihvatljiv. Nema više sponzora, upadaju neke ekipe s neba, to je neozbiljno. Mi predložimo sastanak, a oni nam odgovore da ne mogu da pričaju s nama. To nije normalno. Pa sve lige u Evropi su dale FIBA informacije o finansijama i vlasničkoj strukturi, ajde da se zapitamo kako onda samo jedna liga nije priznata? – kazao je Đilas, a onda i odbacio mogućnost dogovora sa njima:

– Više nemamo vremena za dogovore s njima. Prva pretnja koja visi u vazduhu je učešće juniora na Prvenstvu sveta na Kritu, nastup košarkašica nije ugrožen.

Predsednik KSS-a nije zadovoljan ni odnosom FIBA prema ovom košarkaškom regionu, ali kaže da mi u ovom trenutku nemamo drugih mogućnosti nego da se okrenemo u tom pravcu.

– Da li sam zadovoljan odnosom FIBA prema ovom regionu? Nisam. I u njihovom ponašanju ima arogancije, ali nemamo drugih mogućnosti nego da prihvatimo sve što traže. Odnosi FIBA i Evrolige će tek da dožive probleme, a mi moramo da prođemo sa što manje štete. Ukoliko ne uspemo da napravimo novu regionalnu ligu, igraćemo nacionalnu godinu dana, pa ćemo videti šta dalje. Ako klubovi hoće da budu 100 odsto vlasnici, izvolite, napravite firmu i krenite. Imaćete podršku svih saveza, ako ne, idemo na plan B i nacionalne lige. Garantujem da bismo za dve godine imali pet-šest timova koje bi Zvezda i Partizan imali problem da pobede.

0
0

1 Komentara

  1. A sta je sa nasim uticajem u FIbi ,i velikom kosarkasu srb .i cg.Bodirogom,Divcem,Radovic
    Izgleda da semo gledaju sebe

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter