0
Košarka

PLEJ-OF, TURSKA: Duda i Krstić izbacili sjajnog Veličkovića, u finalu čekaju Bogdana, Bjelicu i Žoca

Objavljeno: 03.06.15 u 20:27

Anadolu Efes je prvi finalista plej-ofa turskog košarkaškog prvenstva pošto je u trećem meču polufinalne serije savladao Trabzonspor rezultatom 59:54 i sa 3:0 obezbedio mesto u finalu.

U veoma neizvesnom meču, domaći Trabzon je imao prednost tokom prvog poluvremena, ali ona nije bila veća od deset poena. Utakmicu je odlučila sjajna treća četvrtina za Anadolu Efes u kojoj je tim Dušana Ivkovića i Nenada Krstića sveo Trabzon na samo osam postignutih poena, i uspeli su da preokrenu i dođu do dvocifrene prednosti.

Novica Veličković je vukao svoj tim na ovom susretu, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača, pa su gosti iz Istanbula pobedili i treći put uzastopno, obezbedivši tako plasman u finale turskog prvenstva.

Najefikasniji na ovom meču bio je bivši igrač Partizana Stefon Lazme koji je ubacio čak 24 poena, a u ekipi Efesa Nenad Krstić je dodao sedam koševa. Na drugoj strani, najbolji u Trabzonu je bio još jedan Partizanovac, Novica Veličković, koji je postigao 14 poena.

U finalu će Efes čekati pobednika duela Pinar Karšijaka-Fenerbarče, naših Bogdana Bogdanovića, Nemanje Bjelice i trenera Željka Obradovića.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter