1
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ĐILAS PISAO LISCU: Još jednom ste pokazali svoju bahatost

Objavljeno: 01.06.15 u 15:30

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas poslao je danas pismo generalnom menadžeru ABA lige Romanu Liscu u kojem je napisao da su čelnici regionalnog takmičenja odbijanjem da dođu na sastanak u Beograd nastavili da krše dogovor i najavio da će u narednom periodu napraviti korake u interesu srpske košarke.

– Gospodine Lisac, odbijanjem sastanka koji je od Vas tražio najveći regionalni Košarkaški savez pokazali ste još jednom svoju bahatost i apsolutno nerazumevanje situacije. Srbija je najuspešnija evropska košarkaška zemlja u 2014. godini, zemlja sa ogromnom tradicijom koja se može podičiti velikim brojem titula sa svetskih i evropskih prvenstava, napisao je Đilas u pismu Liscu.

On je istakao da čelnici regionalnog takmičenja nije ispoštavali dogovor iz 2009. godine koji je usvojen.

– Sa Savezom takve košarkaške velesile potpisali ste sporazum u Beogradu 2009. godine na sastanku održanom u istom formatu koji smo i sada predložili. Sporazum koji skoro ni u jednoj tački niste ispunili. Ljudi koji se ne drže čak ni potpisanih obaveza predstavljaju ozbiljan problem bez obzira na vrstu posla kojim se bave.

Prema njegovim rečima vodećim ljudima ABA lige ne odgovara da se prema podacima vidi da imaju zaradu od takmičenja.

– Na zahteve FIBA Evropa da dostavite informacije koje su dostavile sve ostale lige jednostavno ste se oglušili. Ja Vas lično razumem jer da ste dali podatke koji su Vam traženi, videlo bi se koliko Vi i ostali suvlasnici zarađujete na ovoj ligi, a to Vam nikako ne bi odgovaralo. Gledajući isključivo sopstvene interese napravili ste problem svima koji se košarkom bave na prostorima bivše Jugoslavije. Ni tada, a ni sada niste razumeli da ste time napravili problem i sebi, poručio je Đilas.

Đilas je rekao da je prihvatio da se nađe kompomisno rešenje kako bi ABA liga bila prihvaćena od strane FIBA i Evrolige, ali da su čelnici ABA dopisom to odbili.

– Sada kada je jasno da ne želite čak ni da razgovarate o problemimima koje ste napravili, KSS biće prinuđen da preduzme sve korake u skladu sa Statutom Saveza i Statutom FIBA kako bi zaštitio interese srpske košarke. Snagu košarkaške reprezentacija Srbije zna svaki protivnik. Uskoro ćemo Vam dokazati da takvu istu snagu ima i Košarkaški savez Srbije, zaključio je Đilas.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter