0
Košarka

FOTO: STARSPORT

PRIPREME ZA EUROBASKET: Srbija deklasirala petu reprezentaciju sveta (FOTO)

Objavljeno: 30.05.15 u 00:14

U okviru priprema za Evropsko prvenstvo, košarkašice Srbije savladale su u dvorani ‘Šumice’ reprezentaciju Kine rezultatom 88:66.

Izabranice Marine Maljković su protiv Kine odigrale prvu od dve utakmice pred beogradskom publikom, a druga u nedelju takođe u dvorani ‘Šumice’ od 20 časova uz slobodan ulaz. U večerašnjem duelu Srpkinje su igrale zaista sjajno i nijednog trenutka nisu dozvolile petoj reprezentaciji sveta da im ugrozi veliko vođstvo.

Posle nešto slabijeg početka Srbija je napravila veliku seriju od 30:10 i tako brzo stekla dvocifrenu prednost. Do kraja je vođstvo konstantno raslo i na kraju je iznosilo ‘plus 22’ u korist domaćeg sastava.

Najefikasnija je bila Sonja Petrović sa 12 poena, dok su naturalizovana Amerikanka Danijel Pejdž i Tijana Ajduković dodale po 11. Pejdž je uz to imala i devet skokova. Maljkovićeva je na ovom meču odmarala Saru Krnjić, Dajanu Butuliju i Jelenu Milovanović, koja je tek došla iz SAD.

Srpske košarkašice će do puta na Evropsko prvenstvo trenirati u Beogradu. Na šampionatu Starog kontinenta koje je na programu od 11. do 28. juna u Mađarskoj i Rumuniji, igraće u grupi C sa Hrvatskom, Letonijom, Rusijom i Velikom Britanijom.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter