3
Evroliga

FOTO:STARSPORT

ŠANSE SU MALE, ALI NISU POTPUNO IZGUBLJENE: Bertomeu otkrio kako Partizan može do Evrolige

Objavljeno: 26.05.15 u 17:07

Košarkaši Partizana nisu uspeli da se plasiraju u finale ABA lige i tako se nakon godinu dana pauze vrate u Evroligu, ali nisu izgubljene sve šanse da navijači crno-belioh naredne sezone gledaju svoje ljubimce u eliti.

U intervjuu za Blic predsednik i generalni menadžer Evrolige Đordi Bertomeu na pitanje da li bi moglo da se otvori još jedno mesto za srpske klubove s obzirom da je Partizan 15 godina bio redovan učesnik, odgovorio je:

– Partizan je uvek dobrodošao u Evroligu, ali samo ako to zasluži igrom i plasira se u najbolja dva tima ABA lige, kao što to pravila nalažu. S obzirom na to da crno-beli nisu uspeli da se izbore za direktno učešće, sada im preostaje da se prijave za „vajld-kartu“, poput svih drugih klubova.

Međutim, kako od sledeće sezone u Evroligi na snagu stupaju nova pravila prema kojima je minimalni budžet koji klubovi moraju da obezbede, ili daju bankarske garancije, četiri miliona evra malo je verovatno da bi Partizan mogao da ispuni taj uslov, ako se zna u kakvoj finansijskoj situaciji se trenutno nalazi.

Od ove sezone više nema kvalifikacija za Evroligu već bord takmičenja odlučuje kojim klubovima će dodeliti specijalne pozivnice pored onih koji su to pravo izborili na terenu.

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter