2
Evroliga

FOTO: STARSPORT

BERTOMEU NEMA DILEMU: Zvezda potrebna Evroligi

Objavljeno: 26.05.15 u 19:26

Predsednik i generalni menadžer Evrolige Đordi Bertomeu u intervju za beogradski dnevni list Blic govorio je o srpskim klubovima koji se nadmeću u tom takmičćenju, sa posebnim akcentom na Crvenu zvezdu koja će treću godinu uzastopno biti član elite.

– Svake godine ABA liga iznedri mlade i talentovane košarkaše, a najbolji primer je upravo Crvena zvezda čiji juniori dve godine uzastopno igraju finale Evrolige, rekao je na početku Španac.

Potom se osvrnuo na narednu sezonu odnosno prijavu beogradskog kluba, koji je osvajanjem regionalne lige obezbedio evroligašku licencu.

– Ne očekujem da će biti problema sa učešćem Zvezde u Evroligi naredne sezone, iako je znalo da bude komplikacija sa klubovima iz ABA lige prethodnih godina. Beograđani su već predali preliminarne papire potrebne za učešće, koji će biiti potvrđeni u julu, kada se bord direktora ECA okupi na sastanku i odredi ciljeve za narednu sezonu.

Ove sezone srpski košarkaši su pokupili brojne nagrade za individualna dostignuća u Evroligi.

– To doprinosi podršci koju Evroliga uživa u balkanskim državama. Ponovo ću navesti Crvenu zvezdu kao primer, čiji su navijači oborili rekord po posećenosti jedne utakmice u našim takmičenjima (prošle godine u utakmici Evrokupa, preko 24 hiljade gledalaca), a to ne bi bilo moguće da srpski košarkaši ne igraju na visokom nivou, završio je Bertomeu.

Prvi čovek Evrolige se osvrnuo i na mogućnost da naredne sezone učešće uzme i Partizan i otkrio je koji je način da se to eventualno desi.

0
0

2 Komentara

  1. Naslov je mogao biti i : „Bartolomeu najavio gašenje Evrolige ukoliko zvezda ne učestvuje“… Bio bi podjednako tačan kao ovaj… Gde je on ovde rekao da je Zvezda potrebna Evroligi!? Pohvalio je rezultate i rekao da očekuje da će biti sve ok što se tiče učešća jer je u prošlosti umelo da bude komplikacija. Što implicira da se nada da će sakupiti novac… Potom je kao značajnu stavku naveo „rekordnu“ posetu… Samo što on ne zna ko je Ćoki i kucanje gomile fantomskih karata, o čemu postoje materijalni dokazi… Kada nisi sposoban da osvojiš nešto, ti ukradi i plati kvazi novinarima da te posle peru i kuju u „zvezde“…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter