0
Košarka

FOTO: warriorsworld.net

NBA: Stef Kari oborio plej-of rekord po broju pogođenih trojki (VIDEO)

Objavljeno: 24.05.15 u 08:42

Ekipa Golden Stejt Voriorsa prošle noći demolirala je Hjuston Roketse rezultatom 115:80 i na taj način je povela sa 3-0 u finalnoj seriji.

Noć za ponos imao je aktuelni MVP NBA lige, Stef Kari, koji je meč okončao sa nestvarnih 40 poena. Od toga, organizator igre „Ratnika“ čak 21 postigao je šutevima za tri poena ubacivši 7 trojki iz 9 pokušaja.

Četa Stiva Kera sada se nalazi na korak od prvog plasmana u veliko NBA finale još od 1975. godine, kada su Voriorsi poslednji put bili na tom mestu. Do toga ne bi mogli da nije sjajnog Karija.

Sa sedam pogođenih trojki plejmejker Voriorsa stigao je da se i upiše u istoriju. Naime, Stef Kari oborio je plej-of rekord po broju pogođenih trojki ubacivši ih do sada čak 64. I broji i dalje.

On je pretekao cifru od 59 trojki u jedom plej-ofu koliko je svojevremeno postigao Redži Miler.

– Stef je jednostavno Stef. On je briljantan ove sezone. Njegov šut je teško opisati, zato što sam siguran da nikada nismo bili u prilici da vidimo nekog koji šutira kao Stef. Bilo da je reč o šutu iz driblinga ili o šutu iz mesta – rekao je trener Golden Stejta, Stiv Ker.

Novi rekorder nije bio previše opterećen brojkama posle meča.

– Bilo nam je jasno da se nalazimo u prilično posebnoj situaciji. Pripremali smo se za ovakve mečeve, želeli smo da damo sve od sebe i da uradimo sve što je potrebno da bi nam se poberda dogodila – istakao je Kari.

(youtube, NBA) 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter