0
Košarka

FOTO: nba.com

NBA: Lebron i Džej Ar isekli krila „Jastrebovima“ (VIDEO)

Objavljeno: 21.05.15 u 08:27

Košarkaši Klivlend Kavalirsa stigli su do prve pobede u finalu Istočne konferencije pošto su rezultatom 97:89 pobedili Atlanta Hokse u Filips Areni.

Fantastični Džej Ar Smit NBA publici poznat je kao momak koji neguje ekstremno nisko kvalitetnu selekciju šuta.

Međutim, ovaj momak, takođe, poznat je i po tome što često šutevi preko šume ruku pronalaze put da prođu kroz obruč.

Upravo takav scenario viđen je u prvom meču finalne serije. Doskorašnji bek Njujork Niksa pretvorio se u mikrotalanu pećnicu i do maksimuma je zagrejao atmosferu u hali u Džordžiji.

Samo u drugoj četvrtini on je pogodio 3 od 4 pokušaja za tri poena, a da je imao „vruću ruku“ pokazuje podatak i da je meč završio sa rekordom franšize po broju pogođenih šuteva van linije 7,24 u PO, od 8 pogođenih iz 12 pokušaja.

Naravno, na visini zadatka bio je i Lebron Džejms koji je ubacio 31 poen uz 8 skokova i 6 asistencija. Na drugoj strani ekipu je predvodio Džef Tig sa 27 poena, što nije bilo dovoljno.

Međutim, deficit raspoloženih igrača i poraz u prvom meču trenutno su najmanja muka za šefa struke „Jastrebova„, Majka Badenholzera.

Naime, krilni igrač Demari Kerol povredio se prilikom pokušaja polaganja, pao je na parket, uhvatio se za nogu, i sa bolnom grimasom je iznet sa terena pa je teško verovati da će biti spreman u bližoj budućnosti.

Pred NBA fanovima je dosta kvalitetne košarke, međutim, povreda Kerola, koji se etablirao kao jedan od ključnih igrača u ovoj post-sezoni, znatno umanjuje i ne preterano visoke šanse koje su stručnjaci davali Atlanti

(youtube, NBA Highlights)

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter