0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

HRVATI, TETOVAŽE I ‘SLUČAJ GUROVIĆ’: Miličić neće imati problema, ako bude poštovao naša pravila!

Objavljeno: 21.05.15 u 16:08

Kako je Darko Miličić prihvatio poziv Metalca i od sledeće sezone će igrati sa Valjevčanima u regionalnoj ABA ligi, povela se priča oko njegovih tetovaža i potencijalnih problema koje bi on mogao da ima prilikom duela igranim u Hrvatskoj.

U sličnoj ‘neprilici’ bio je svojevremeno košarkaš Crvene zvezde Milan Gurović, koji na ruci ima iscrtan lik vođe četničkog pokreta Draže Mihajlovića, zbog čega mu nisu dozvoljavali da igra na hrvatskom tlu dok ne pokrije pomenutu tetovažu.

U sličnoj situaciji mogao bi da bude i Darko Miličić, od sledeće sezone košarkaš Metalca iz Valjeva, koji na stomaku ima tetovaže četničkih vojvoda Momčila Đujića i Nikole Kalabića. S obzirom da se nalaze na trbušnom delu tela, dovoljno bi bilo da ne diže dres tokom susreta, a iz hrvatskih klubova poručuju da im to ništa ne smeta, ukoliko Miličić bude poštovao pravila.

Ne vidim zašto taj momak ne bi igrao u mojoj zemlji. Svaki igrač je dobrodošao i ne ulazim u to koje tetovaže ima po telu. Ako se budu poštovale propozicije takmičenja, nema razloga da ne dođe u Hrvatsku. Ne ulazim u to da li postoji bojazan da dođe do nekog incidenta sa nekim od navijača. Ne mogu anticipirati šta će se dogoditi u budućnosti – izjavio je predsednik Cibone Aleksandar Petrović, a prenosi ‘Kurir’.

Sličnog mišljenja su i u košarkaškom klubu Zadar.

– Apsolutno me ne zanima šta Miličić ima iscrtano po telu. Ako je tetovaža pokrivena, može da ima šta hoće. Pravila ABA lige mogu da se poštuju, sve ostalo nije bitno. Mogu i ja njemu da pokažem kakvu tetovažu imam. Ne treba da gledamo u prošlost, te ružne stvari su iza nas – rekao je direktor Zadra Boris Skroče.

Podsećamo vas da je Miličić već imao sukobe sa Hrvatima, tokom njegovog nedavnog kik-boks meča, ali im ni on tada nije ostao dužan.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter