0
Evroliga

EVROLIGA, 1/2: Olimpijakos opet koban po CSKA, Spanulis junak utakmice! (VIDEO)

Objavljeno: 15.05.15 u 20:06

Olimpijakos je maestralno odigrao poslednju deonicu, preokrenuo meč sa favorizovanim CSKA i plasirao se u finale Evrolige, u kojem će igrati sa boljem iz duela Real Madrid-Fenerbahče. Grci su savladali Armejce sa 70:68 (17:20, 18:16, 12:15, 23:17).

Bila je ovo repriza susreta od pre tri i dve sezone i to u svakom smislu. Najpre su se na F-4 sastali u finalu, godinu kasnije u polufinalu, kao i ovoga puta. I sva tri puta Olimpijakos je bio bolji!

Najbolja košarka viđena je u poslednjoj četvrtini. CSKA je najveću prednost napravio posle pet minuta igre u poslednjoj deonici. kaun je svom timu doneo 61:52. Tek krajem poslednje deonice srpski reprezentativac Miloš Teodosić je zabeležio prve poene. Dobri za samopouzdanje bili su ovi iz auta:

 Izvor: Vine Zelimir HBK

Čudna situacija viđena je i u suprotom taboru, Vasilis Spanulis je do prvih poena iz igre došao četiri minuta pre kraja, i to trijkom. Ali, majstor je majstor. Proradio je kada je bilo najpotrevnije i drugom trojkom doveo Olimpijakos u vođstvo dva minuta pre kraja – 64:63, šest je dao i Slukas i njih dvojica su najzaslužniji za preokret.

Kad krene, onda ide, pa i preko ruke. Spanulis je uvećao prednost, ruski tim sa linije penala smanjio na -2 38 sekundi pre kraja. Vins je doneo izjednačenje, a Spanulis je odgovorio – trojkom. Pokušali su Rusi sa linije penala da se varate u meč, nisu uspeli.finaleje prošao Olimpijakos. 

Spanulis je bio junak pobede sa 13 poena, a 11  je dao u poslednjoj četvrtini. Jorgos Printezis je imao 14 poena i 8 skokova, a odličan je bio i Slukas sa 10 poena.

Na drugoj strani, Miloš Teodosić je imao 8 poena, 5 asistencija ali i 6 izgubljenih lopti. De Kolo je ubacio 18 poena, a Kaun je 11. Još jedan završni turnir za zaborav za Tea i CSKA

 hotsport.rs       

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter