0
Košarka

NBA: Horford ‘porekao’ ‘Istinu’, Tompson ‘procvetao’ kada na terenu nije bilo Tonija Alena (VIDEO)

Objavljeno: 14.05.15 u 08:26

U noći između srede i četvrtka igrana su još dve utakmice plej-of serija u NBA ligi, a nadomak finala u svojim konferencijama došli su Atlanta Houksi i Golden Stejt Voriorsi.

U Atlanti smo videli još jednu izuzetno ne izvesnu završnicu, koja je ovog puta pripala Houksima, iako je vrlo lako moglo da bude i obrnuto. Zvezda večeri bio je Džon Vol koji je i pored preloma šake na čak pet mesta odlučio da zaigra i to učinio veoma dobro – postigao je 15 poena, podelio sedam asistencija i imao po četiri skoka i ukradene lopte.

Međutim, na drugoj strani Atlanta je igrala izuzetnu odbranu, na ovom meču podelili su ukupno 13 blokada, što nije toliko karakteristično za ovu ekipu. Čvrste defanzive doprinele su malom broju poena i tome da nijedan tim nije uspevao da se odlepi na veću razliku.

Tako se i u završnici meča igralo poen za poen. Na pola minuta do kraja Pol Pirs je izgubio loptu pod nedosuđenim faulom, Kerol je u kontri doneo plus dva Atlanti, ali je ‘Istina’ već u sledećem napadu na osam sekundi do kraja trojkom doneo prednost Vizardsima.

Ipak, poslednji napad pripao je domaćima, a iako je Denis Šruder bio izblokiran u prodoru, Al Horford je pokupio ofanzivni skok i samo sekund pre kraja doneo ključnih pola koša prednosti Houksima, ne ostavivši timu iz prestonice vremena da upute normalan šut ka košu, a svom timu je doneo prednost od 3:2 u seriji.

Horford je bio i najefikasniji u pobedničkom taboru sa 23 poena i 11 uhvaćenih lopti, dok je na drugoj strani najviše vukao Bredli Bil sa 23 poena.

https://www.youtube.com/watch?v=3BwJYLi-_Ps

U drugom meču večeri Golden Stejt je još jednom demonstrirao silu protiv Memfisa pobedom od 98:78. Posao ‘Ratnicima’ bio je značajno olakšan ne igranjem Tonija Alena, najboljeg defanzivca lige, pa nije bilo igrača koji bi mogao da zaustavi ‘Splash brothers-e’, Kleja Tompsona i Stefa Karija.

Sredinom druge četvrtine ova dvojica sjajnih šutera pogađali su izvan linije 7,25 i tako stekli ključnu razliku. Memfis nije imao odgovor na šutersku kliniku dvojice lokomotiva tima iz Ouklenda, pa su ubedljivo poraženi drugi put za redom. Serija se seli u Memfis, ali bez Alena već u noći između petka i subote bismo mogli da imamo novog finalistu Zapada.

Tompson je na kraju bio najefikasniji sa 21 poenom, Kari je ubacio 18, sve sa linije za tri poena (6/13), a obojica su imali po pet asistencija. Na drugoj strani, najistaknutiji je bio Mark Gasol sa 18 poena i 12 skokova.

https://www.youtube.com/watch?v=dvrMTddOUfw

Atlanta Houks – Vašington Vizards 82:81 (3:2)
Golden Stejt Voriorsi – Memfis Grizlis 98:78 (3:2)

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter