0
Košarka

NBA: Novi MVP lige se igrao protiv Memfisa, ‘mađioničari’ iz prestonice nisu bez trikova (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.15 u 08:50

Počela je druga runda plej-ofa u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a u prvim mečevima polufinala Vašington je napravio brejk protiv Atlante, dok je Golden Stejt bez problema poveo sa 1:0 u seriji protiv Memfisa.

Rundu broj dva otvorili su prvoplasirana ekipa Istoka Atlanta Houks i Vašington Vizards i pomalo iznenađujuće seriju je povela ekipa iz prestonice. Predvođen Džonom Volom koji je postigao 18 poena (8/19 iz igre) uz 13 asistencija i sedam uhvaćenih lopti, Vašington je stigao do brejka pobedom od 104:98 i sasvim sigurno zakuvao stvari u ovoj seriji.

Utakmica je tri četvrtine bila izuzetno neizvesna, odluka je morala da padne u poslednjoj deonici u kojoj su ‘mađioničare’ ka pobedi pogurali pomenuti Džon Vol i Oto Porter poenima u poslednjim trenucima meča, a ne treba izostaviti ni učinak Poljaka Marćina Gortata koji je ostvario dabl-dabl sa po 12 poena i skokova.

https://www.youtube.com/watch?v=RjXchyPM7pk

Glasanjem novinara u Sjedinjenim Američkim Državama i Kanadi, NBA je dobila novog najkorisnijeg igrača lige. U pitanju je plejmejker Golden Stejta Stefon Kari koji je u MVP trci nadmašio rivale poput Klivlendovog Lebrona Džejmsa, Hjustonovog Džejmsa Hardena i Rasela Vestbruka iz Oklahome.

U drugom meču večeri igrali su prvoplasirana ekipa Zapada Golden Stejt Voriorsi i ‘izazivač’ Memfis Grizlisi. ‘Ratnici’ su ovde apsolutni favoriti i taj epitet su u prvom meču apsolutno opravdali, s obzirom da su bez puno problema slavili u prvom meču serije rezultatom 101:86.

U većem delu meča tim iz Ouklenda imao je dvocifrenu prednost, izuzev sredinom treće deonice kada se Memfis spustio na ‘minus sedam’. Međutim, to je bilo sve od njih na ovom meču, pošto se tada raspucao Stefon Kari, koji je meč završio sa 22 poena (8/18 iz igre, 4/8 tri) uz sedam asistencija i četiri ukradene lopte.

Pratili su ga Klej Tompson sa 18 i Drejmond Grin sa 16 poena. Na drugoj strani Mark Gasol imao je 21 poen, Zek Rendolf 20, a obojica su uhvatili po devet lopti. Treba reći da za Grizlise zbog povrede nije igrao jedan od najboljih igrača Majkl Konli, ali se očekuje da će biti u sastavu za drugi meč u utorak, takođe u Orakl areni.

https://www.youtube.com/watch?v=-dUE_SyDG0E

hotsport.rs  

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter