13
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

GRBOVIĆ: Pavlović je zaslužio isključenje za udaranje Lazića, stručni štab je kriv za njegovu nervozu

Objavljeno: 22.04.15 u 19:28

Nekadašnji košarkaš Partizana i reprezentativac tadašnje zemlje Goran Grbović govorio je o polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige u kojoj je Crvena zvezda savladala Partizan sa 3:1, uz poseban osvrt na partije i ponašanje Saše Pavlovića od kojeg se očekivalo mnogo više.

– Možda je jedan od razloga za slabije partije i to što se prekasno priključio timu. Jeste trenirao u Baru, ali je propustio ekipne pripreme. Mada, on jeste fizički spreman, verujte da maksimalno trenira i daje sebe, ali nije u najboljoj formi, to je činjenica, kaže Grbović, a prenosi portal BN televizije.

Neizbežna tema je i suđenje na koje se Pavlović nije privikao, a popularni Grba ima objašnjenje i za to.

– On je igrač jakog temperamenta koji nije bio pripremljen na psihološkom planu za jednu ovakvu seriju. A to je već krivica stručnog štaba. Prosto, celu karijeru je proveo u NBA, a tamo nema provokacija kakve je trpeo od Zvezdinih igrača. Nažalost, podlegao im je, podlegao je celokupnoj atmosferi i to se najviše odrazilo na njegovu igru. Jeste malo čudno za igrača koji iza sebe ima toliko NBA sezona, ali tako je.

Imao je Grbović zamerke na suđenje u prva tri meča, koje je po nejgovom mišljenju bilo na štetu oba tima.

– Suđenje je u prva tri meča bilo loše za obe strane, a on se definitivno nije adaptirao na taj kriterijum arbitara. Za udaranje Lazića je, recimo, zaslužio isključujuću grešku, sudije su morale da taj detalj pogledaju na snimku. On je fenomenalan momak, ali je prosto sagoreo u prevelikoj želji. Ima i igračkog iskustva, međutim, dugo nije bio ovde i nema hladnu glavu za ovakve duele. Na sve to nadovezalo se i njegovo loše izdanje na parketu, uvukla mu se nervoza i više nije bilo povratka, zaključio je Grbović.

Nije se Pavlović obračunavao samo sa Lazićem već je na njegovoj meti bio i Kalinić, kao i Dženkins koji je dobio pesnicu u glavu.

hotsport.rs

0
0

13 Komentara

  1. Pavlovic je igrao petorku sa Lebronom, a prve sezone bio njegova direktna izmena, imao prosek od po 11, 12 koseva pg, a znao je da da 25, odbrana na nivou I tako se zadrzao u nba 10 sezona. Mislis da je lako da belac igra beka u nba?

    0
    0
    Odgovori
    • Nemas pojma, kao prvo lebron i pavlovic su krila a ne bekove, kao drugo odigrao je samo tu jednu sezonu i koliko znam nije dao ni jedno 25 poena, ali odigrao je odlicnu sezonu za rukija sto mu je donelo tezak ugovor na 5 godina, sledece sezone su bile sve gore i gore i sve je manje igrao. A to sto nije ranije napustio NBA jeste sto je imao jak ugovor koji niko nije zeleo da prekine, pa je na kraju postao igrac za popunu mesta u timovima koji imaju problema sa povredama.

      0
      0
      Odgovori
  2. A sta je sa Jakom Blazicem,htede coveku oko da istera i to jedinom centru koga imamo?!Ne kazem da je hteo u oko,a da je bila namerna jeste i to niko ne moze da ospori!!!!Bili ste bolji i pobedili.Imate kvalitetniji tim,jer ste mutirani klub i to je to,istina!!!

    0
    0
    Odgovori
  3. Шта га, бре, браниш, па није с Марса пао, играо је ту и прошлу сезону, а ово што је радио у полуфиналу против Звезде је СКАНДАЛОЗНО, не смем ни да помислим коју би му суспензију одвалили да је то исто радио у NBA или Евролиги!
    Уместо да погледају истини у очи, они ко покварена плоча. А истина је да су коначно дошли мечки на рупу, заслужено изгубили, а ви их сад и даље оправдавајте, тражите изговоре, видајте ране црно-белој Србији.

    0
    0
    Odgovori
  4. čekaj sad kad gubimo onda nevalja i ubolu i radosti uz klub biti. jaci su bili i pripremniji a mi klepamo tim par kola pred kraj

    0
    0
    Odgovori
  5. kakav je „covicevski“ portal…sto kojim slucajem nisi napisao da ga je kalinic sve vreme vukao i udarao? ili recimo da je lazic pre udarca koji je dobio napravio dva faula koje su sudije po zadatku samo propratile pogledom?

    0
    0
    Odgovori
    • Svi smo videli to za Lazica sto pricas .prvo je nabo glavom Pavlovica u lakat ,a onda je testisima krvnicki udario u Pavlovicevu pesnicu ,sa namerom da ga povredi i osakati .

      0
      0
      Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter