0
Košarka

NBA PLEJ-OF: Golden Stejt očekivano srušio Pelikanse, Di Rouz vodio Bulse do trijumfa

Objavljeno: 19.04.15 u 08:23

Ono pravo je stiglo. Tokom prethodne noći u NBA ligi počeo je NBA plej-of, prvim utakmicama prve runde takmičenja.

Baš kao što se očekivalo, favoriti su bez većih poteškoća stigli do trijumfa. Uglavnom.

Naime, ekipa Toronta dočekala je Vašington, ispred Er Kanada Centra ostalo je nekoliko desetina hiljada ljudi koji nisu mogli da pribave magičan komad papira za ulazak u dvoranu, a njihovi ljubimci su ih razočarali posle produžetka.

Vašington je sve vreme imao rezultatsku prednost, ali je Grivas Vaskez pogodio trojku na 25 sekundi pre kraja i time doneo nadu svom timu. Ipak, u dodatnih pet minuta Demar Derouzen i drugovi nisu puno mogli pa su Vizardsi stigli do brejka u seriji već u prvom susretu. 

Košarkaši Nju Orlins Pelikansa ušunjali su se u plej-of prvi put od 2011. godine, otkad je u klubu igrao Kris Pol. I prvi put pod nazivom Pelikansi.

Naravno, ovog puta Nju Orlins se oslanjao na Entonija Dejvisa, ali za seriju protiv fenomenalnog Golden Stejta biće im potrebno mnogo više od jednog raspoloženog igrača.

Entoni Dejvis jeste ubacio 35 poena, ali je isto tako Stef Kari proknjižio 34. Podršku pleju „Ratnika“ pružio je njegov Ol-star kolega, Klej Tompson, koji je nanizao 21.

 Malerozni Derik Rouz imao je problema sa ligamentima u poslednjih tri godina. Upravo tada je odigrao svoj čuveni poslednji plej-of duel kada je pao u megdanu sa 76ersima kada je meč bio odlučen.

U međuvremenu, Di Rouz je ostao bez ligamenata (bukvalno više nema ligamente u jednom kolenu), ali ne i bez košarkaškog znanja, pa je noćas inspirisan dugim odsustvom iz post-sezone ubacio 23 poena uz 7 asistencija. Džimi Batler je nanizao 25 za trijumf nad Baksima.

I na kraju, ekipa Hjustona je povela u seriji sa Dalasom. Iako je reč o duelu drugoplasirane i sedmoplasirane ekipe, mnogi košarkaški stručnjaci ovu seriju vide kao prilično izjednačenu. 

Međutim, četa Kevina Mekhejla nije dopuštala iznenađenja, a oslanjala se, kao po svom običaju, na partije Džejmsa Hardena. Popularni „Bradonja“ ubacio je 24 poena uz 11 asistencija, a isti broj koševa na drugoj strani isprodukovao je Dirk Noviski.

Rezultati:

Toronto – Vaššington 86:93*
Golden Stejt – Nju Orlins 106:99
Čikago – Milvoki 103:91
Hjuston – Dalas 118:109

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter