3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Zvezda vratila brejk, Kalinić i Dženkins nerešiva enigma za crno-bele

Objavljeno: 18.04.15 u 22:54

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su pobedu u trećem meču polufinalne serije ABA lige sa Partizanom rezultatom 95:85 (26:20, 25:24, 22:18, 22:23) i tako vratila prednost na svoju stranu odnosno vodi sa 2:1 u trijumfima.

Crveno-beli su bili daleko raspoloženiji šuterski u prvom poluvremenu u kojem su ubacili čak 51 poen, u trećoj deonici su došli čak do 17 poena viška (71:54), ali su crno-beli velikom serijom uspeli da priđu na samo poen zaostatka (74:75). U tom momentu su se ponovo probudili izabranici Dejana Radonjića koji su serijom 12:0 ponovo podigli na velikih +13. Poslednji trzaj crno-belih bio je prilazak na -4 (74:78), ali su u tim momentima ponovo pogađali Zvezdaši ne dozvolivši crno-belima da se ponovo brate u meč.

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Crvena zvezda je ušla u treći meč sa jasnom namerom da se košarkaški potuče sa igračima Partizana po cenu da neki igrači koji nisu toliko važni dobiju i veći broj ličnih grešaka. Sve to naravno zbog toga što crveno-beli imaju dužu klupu odnosno veći broj kvalitetnih igrača na raspolaganju.

Danas se na utakmici „pojavio“ i Boban Marjanović na kojeg je išao veći broj akcija na početku utakmice koji je bio prilično izjednačen do polovine te deonice. Prvu mini seriju tim Dejana Radonjića je napravio posle vođstva Partizana od 13:9 preuzevši prednost na svoju stranu – 13:18. Od tog momenta pa sve do kraja meča tas je bio na Zvezdinoj strani vage.

Partizan - Zvezda, play off, ABA liga, polufinale

Na prvi veliki odmor crveno-beli su odneli šest poena viška (20:26), da bi ta prednost u drugoj deonici otišla do maksimalnih +14 u nekoliko navrata. Uspeo je Partizan da smanji zaostatak do poluvremena i u drugi deo uđe sa relativno pristojnih -7 (44:51).

Kada je Crvena zvezda u trećoj deonici povela sa 17 poena viška (71:54) izgledalio je da je tu utakmici kraj, ali tako nisu mislili crno-beli koji su uspeli da iskontrolišu skok koji je sve vreme bio na strani crveno-belih (17 ofanzivnih, ukupno 37-23 za Zvezdu). Imao je Partizan nekoliko prilika odnosno prišao je na -1, ali usledila je serija 12:0 kojom je praktično rešena utakmica (74:87).

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Pored Kalinića koji je bio najefikasniji u Zvezdi je bilo više raspoloženih igrača među kojima je pored Dženkinsa briljirao Luka Mitrović koji je uhvatio čak sedam lopti u napadu.

U ovom meču bilo je nekoliko zanimljivih taktičkih postavki na obe strane, do sada neviđene u ovoj sezoni što samo svedoči da su oba trenera čuvala određene adute za finiš serije.

Najefikansiji u pobedničkom timu bio je Nikola Kalnić sa 25 poena, a imao još i osam skokova, a pored njega odličnu partiju je pružio Dženkins koji je ubacio 22. Na drugoj strani bolji od ostalih bili su Milosavljević sa 23 i Mačvan sa 17 sa 14 poena.

Naredni meč na programu je već sutra u istom tereminu i nema sumnje da će Pionir ponovo biti pun navijača, isključivo Partizanovih

Partizan
: Akojon 14, Pavlović 3, Tepić 8, Murić 8, Marinković, Dalo, Milutinov 10, Milosavljević 23, Mačvan 17, Đumić 2, Andrić, Bezbradica

Crvena zvezda: Vilijams 7, Rebić, Dangubić, Mitrović 11, Lazić 7, Blažić 2, Kalinić 25, Marjanović 11, Tejić, Dženkins 22, Jović 6, Cirbes 4

Pogledajte i kako je Pavlović udario u mošnice Lazića i šta ga je iznerviralo u dvoboju sa Kalinićem. Poznati Partizanovci su bili u grotlu Pionira na čiji parket je bez previše straha Jaka Blažič prvi izašao sat i po vremena pre početka.

hotsport.rs

0
0

3 Komentara

  1. Na kolena bre pi.kice !! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter