0
Košarka

PREOKRETOM DO TITULE: Koač Kej i Djuk ponovo na vrhu NCAA (VIDEO)

Objavljeno: 07.04.15 u 09:08

Noćas je u Indijanapolisu igrano finale NCAA šampionata u kojem je Djuk posle velikog preokreta savladao Vinskonsin rezultatom 68:63 i tako peti put u eri Majka Kžiževskog osvojio ovu titulu.

Djuk je na 12 minuta do kraja meča gubio sa devet poena razlike, a glavni protagonista takve prednosti bio je potencijalni, ali ipak nesuđeni, reprezentativac Srbije, Frenk Kaminski. Ipak, ekipa Majka Kžiževskog je po ko zna koji put pokazala da sa njom nikada nije gotova utakmica, te je serijom Grejsona Alena i Tajusa Džonsa napravila veliku seriju kojom je preokrenula meč u svoju korist.

U samoj završnici Kaminski i Hejz su pripretili Djuku, ali je Džons sa linije penala ponovo vratio svoj tim na prednost od dva poseda i tako proglasio novog šampiona NCAA. Najefikasniji pojedinac na ovom meču bio je krilni centar Vinskonsin Bedžersa Frenk Kaminski svojim novim dabl-dablom od 21 poena i 11 skokova.

U pobedničkoj ekipi Tajus Džons je meč završio sa 19 poena i proglašen je za najboljeg igrača fajnal-fora, dok je iks-faktor na ovom meču Grejson Alen imao 16 poena, a kuriozitet je da je do sada imao prosek od samo četiri poena po utakmici. 

Ovo je čak peti put u devet vođenih finala da je Majk Kžiževski sa Djukom osvojio titulu i sada je drugi na večnoj listi trofejnih trenera iza Džona Vudena.

– Moji momci pokazali su veliku upornost danas. Naša klupa je bila spektakularna i, kao što smo govorili pre dve meseca, osam igrača je dovoljno kazao je Kouč Kej.

Iako je Vinskonsinu ovo bilo tek prvo finale posle 1941. godine i uprkos tome što su i sami okarakterisali ovo kao uspeh, posle meča Bedžersi nisu bili zadovoljni sudijskim odlukama, a trener Bo Rajan je to i rekao posle meča.

– Bila je to situacija u kojoj morate bolje da se izborite – bilo je više kontakta telom na ovoj utakmici nego u bilo kojoj drugoj tokom godine i žao mi je mojih momaka što je utakmica odjednom bila takva. Mislim da smo se malo mučili sa time rekao je Rajan.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter