0
Košarka

NBA: ‘Kralj’ bez milosti prema svojima, ‘Raketiranje’ Dalasa, još jedan triler pripao ‘Ratnicima’ (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.15 u 09:10

U noći između četvrtka i petka, odigrano je samo tri duela, ali veoma zanimljiva, ljubitelji košarke mogli su da uživaju.

Lebron Džejms nema više toliko emocija kada na parket istrči protiv tima sa kojim je osvojio sve što je do sada mogao. Majami je bio lak plen za raspoložene Kavalirse koji su, pored ‘Kralja’, imali raspoloženog Kajri Irvinga, obojica su meč završili sa po 23 poena. Šampert je dodao 17, isto koliko su na drugoj strani imali Hasan Vajtsajd i Luol Deng.

https://www.youtube.com/watch?v=yMcnFeZ1aqs

U isto vreme u teksaškom obračunu Dalas Maveriksa i Hjuston Rokitsa trijumfovala je četa koju predvodi ‘brada’, Džejms Harden. Istina, najefikasniji igrač dosadašnjeg toka liga nije bio ni upola precizan kao veče pre(tada je ubacio 51 poen), ali je pogađao onda kada je to bilo najbitnije. Hjuston je preokretom u poslednjoj deonici stigao do drugog mesta na Zapadu i kada bi se takmičenje sada završilo u plej-ofu bi se ponovo sastala ova dva tima.

Najefikasniji na ovom meču bio je, naravno, Harden, koji je uz 24 poena imao i šest asistencija, Trevor Ariza je ubacio 19, a treba spomenuti i dabl-dabl Džoša Smita – 15 poena i 12 skokova. Dirk Novicki je u poraženom sastavu imao 21 poen, a Monte Elis 19.

https://www.youtube.com/watch?v=NlJvnFvNwPo

U trećem i poslednjem meču večeri najbolji tim lige Golden Stejt Voriorsi je u ludoj završnici meča ostvario 62. pobedu u ovoj sezoni, ali je Finiks pokazao veliko srce na ovom meču. Sansi su gubili 11 razlike na poluvremenu, ali su postepeno topili razliku ‘Ratnika’ i u završnicu ušli u potpunom egalu.

Čak su imali ‘plus dva’, kada je Stef Kari ludom trojkom prebacio tas na vagu Golden Stejta, da bi Erik Bledso ponovo klackalicu vratio na stranu Finiksa. Ostalo je četiri sekunde do kraja, a onda je Harison Barns iz prodora bukvalno ugurao loptu u obruč i postigao ‘gol’ vredan pobede.

Stef Kari je ponovo bio najzapaženiji sa 28 poena, osam skokova i pet asistencija, a u pojedinim momentima, kao u pomenutoj završnici je navijače u dvorani dovodio do ludila, kao Krisa Pola pre neko veče. Klej Tomspson je dodao 16, a u ekipi Finiksa Bledso je imao 18, Markif Moris i Ti-Džej Voren po 17 ubačenih poena.

https://www.youtube.com/watch?v=ccNzp2Gnka0

Klivlend Kavalirs – Majami Hit  114:88
Dalas Maveriks – Hjuston Rokets  101:108
Golden Stejt Voriorsi – Finiks Sans  107:106

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter