0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

EVROLIGA: Zvezdu oscilacije u igri koštale poraza od Žalgirisa, Marjanović novi rekorder Evrolige! (VIDEO)

Objavljeno: 03.04.15 u 20:39

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u 13. kolu TOP 16 faze Evrolige od Žalgirisa u Kaunasu rezultatom 76:70 (12:12, 28:15, 11:28, 25:15). Boban Marjanović postavio je novi rekord Evrolige po broju ostvarenih dabl-dabl učinaka.

Crvena zvezda je počela veoma loše u ovom duelu, ne toliko u prvoj četvrtini, koja je bila dosta neefikasna gde su obe ekipe postigle samo po 12 poena na obe strane, već u drugoj u kojoj je dozvolila Žalgirisu da postigne 28 poena. Zbog toga je Zvezda imala na poluvremenu zaostatak od 13 poena, ali ih to nije obeshrabrilo da se u nastavku vrlo brzo vrate u igru.

https://www.youtube.com/watch?v=uEq7Z4Y0VwE

Seriju su pokrenuli Dženkins izvan linije 6,75 i Marjanović ispod koša, pa je Zvezda stigla do potpunog preokreta u 27. minutu meča. Utisak je da je tada propuštena prilika da se Beograđani još više odlepe i možda prelome meč u svoju korist.

Umesto toga, Litvanci su počeli da rade ono što najbolje znaju, da pogađaju izvan linije 6,75, pa je vođstvo ponovo promenilo stranu. Potez koji je slomio igrače u crveno-belim dresovima bio je na minut i 40 sekundi do kraja, kada su ‘Zeleni’ u izgubljenoj situaciji jedva sačuvali loptu u igri, započeli novi napad, a onda odigrali akciju koju je alej-apom završio Džejms Anderson.

https://www.youtube.com/watch?v=oE2ThRi0mV8

To je ‘ubilo u pojam’ gostujuće košarkaše, koji do kraja meča su uspeli samo da ubace još jedan poen sa linije penala i meč je brzo bio gotov. Najistaknutiji pojedinac na meču bio je Paulijus Jankunas sa 19 poena, dok je Vil Čeri ubacio 17. U taboru srpskog tima Boban Marjanović je postigao 14 poena i uhvatio 12 skokova, ostvarivši dabl-dabl, čime je postavio novi rekord Evrolige u tom segmentu.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter