0
Evrokup

EVROKUP: ‘Kanarinci’ iznenadili u Tatarstanu, Banvit sa +1 na revanš u Rusiju

Objavljeno: 01.04.15 u 21:39

Večeras u odigrane obe prve utakmice polufinala Evrokupa u kojima su trijumfe odnele ekipe Gran Kanarije na gostovanju Uniksu odnosno Banvit koji je špred svojim navijačima minimalno savladao Himki.

Moglo bi da se kaže da nije iznenađenje što je ekipa iz Endesa lige savladala tim koji se takmiči u VTB ligi, ali je u svakom slučaju senzacija da prosečna Gran Kanarija trijumfuje u Kazanju protiv Uniksa sa čak 13 poena razlike (83:70).

Goste su do trijumfa vodili Hjuli, Baez i Tavares sa po 12 poena, dok je Oliri dodao 11. Kod domaćih bolji od ostalih bili su Bikov sa 17 i Džerels sa 15 poena, a trebalo bi spomenuti da za Uniks večeras nije igrao najbolji igrač Kit Lengford.

U drugom meču odigranom u Bandirmi domaći Banvit je savladao Himki sa 83:82 pa mu neće biti jednostavno da se u revanšu suprotavi po mnogima prvom favoritu takmičenja.

Roulend je vodio turki tim do trijumfa sa 21 poenom, a odličnu podršku je imao od Mutafa koji je dodao 16 odnosno Dejvisa koji je ubacio 15 poena. Na drugoj strani kao po običaju Rajs je sa 22 poena bio najefikasniji, Koponen ga je pratio sa 16, a Dejvis sa 14 poena.

Evrokup, Polufinale

Rezultati:
Uniks – Gran Kanarija 70:83
Banvit – Himki 83:82

Revanš utakmice na programu su naredne srede, 8. aprila.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter