0
Košarka

FOTO: STARSPORT

GROBARSTVO NE JENJAVA: Nastavljena akcija ‘Grobari za nas’

Objavljeno: 24.03.15 u 21:10

Posle revijalne utakmice  Pioniru u kojoj su učestvovale bivše legende Partizana, a navijači kupovinom ulaznica dali veliki doprinos i pomoć košarkaškom klubu, akcija ‘Grobari za nas nastavljena je i u Čačku.

Ovog puta u Čačku organizovana je donatorska večera, a sav prihod namenjen je Košarkaškom klubu Partizan. Njoj su prisustvovali navijači iz svih krajeva Srbije, prijatelji kluba iz ovog grada, sportski radnici i privrednici, ali i legende crno-belog kluba poput: Predraga Danilovića, Duška Vujoševića, Saše Ilića, Vlada Jovanovića, Mlađana Šilobada, Uroša Tripkovića, a domaćin svima bio je Radmilo Mišović, legendarni košarkaški as iz Čačka.

– Malo sam zatečen svim onim što sam ovde video. Nisam očekivao da će organizacija biti na ovakvom nivou. Veza Čačka i Partizana je oduvek postojala. Borac je dao Partizanu 15 vrhunskih igrača. Sa Kićanovićem sam dobar prijatelj, sa Željkom Obradovićem, Mišovićem. Čačak je bio rasadnik igrača za Partizan. To je ta spona nas i Čačka, i nadam se nekoj novoj saradnjirekao je predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović.

Nekadašnji trener prvog tima Partizana i učesnik revijalne utakmice održane u Pioniru 11. marta, Vlade Jovanović, rođeni je Čačanin i veruje da će ova, samo jedna u nizu akcija pomoći klubu da ponovo stane na noge.

– Iako znam da su Čačani dobri domaćini, ipak sam iznenađen organizacijom celog događaja. Stvarno je odlična organizacija i to u trenutku kada je Partizanu potrebna svaka vrsta podrške. U Partizanu sam proveo 17 divnih godina i znam koliko ga je teško uzdrmati ili slomiti. Navijači donose onu neverovatnu energiju sa tribina. Možete da obiđete celu Evropu i mislim da nema niko takvu podršku sa tribina. Njihova podrška je uvek bila velika, a i sada je velika istakao je Jovanović.

Na donatorskoj večeri u Čačku prikupljeno je ukupno 2.055.000,00 dinara, prodajom ulaznica, kao i aukcijom dresova fudbalskog i košarkaškog kluba.

Inicijatori akcije ‘Grobari za nas’ najavljuju i osnivanje ‘Crno-bele’ fondacije koja će i ubuduće organizovati ovakve ili slične akcije. Kada košarkaški klub ponovo ‘stane na noge’, planirana je slična pomoć i drugim članovima Sportskog društva Partizan, koji se nalaze u finansijskim problemima.

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter