0
Košarka

FOTO: STARSPORT

SUPERLIGA U KOŠARCI: Start zakazan za 28. mart, najbolje ostavljeno za kraj

Objavljeno: 17.03.15 u 17:54

Posle uvodna dva kola uslediće pauza u trajanju od mesec dana, zbog plej-ofa Jadranske lige u kojoj će učestvovati Crvena zvezda i Partizan.

U ove sezone učestvovaće osam timova u košarkaškoj Superligi koja će odlučiti o naslovu državnog šampiona. Poznato je sedam učesnika, to su iz regionalne lige: Partizan, koji brani titulu osvojenu prošle godine, Crvena zvezda, Mega Leks, Metalac Valjevo, i iz Košarkaške lige Srbije: FMP, Vojvodina Srbijagas i Konstantin iz Niša.

Poslednji učesnik biće Tamiš iz Pančeva ili Vršac. Poslednje kolo KLS-a igra se u subotu, oba tima imaju skor 12-9, ali Pančevci imaju bolji međusobni skor, pa će ukoliko savladaju Smederevo u subotu popuniti poslednje mesto u Superligi.

Takmičenje za titulu prvaka Srbije počinje 28. marta, utakmicama 1. kola: Zvezda – Mega, Konstantin – Partizan, Vojvodina – Metalac, FMP – četvrti iz KLS.

Drugo kolo igraće se 4. aprila, a onda do 6. maja neće biti utakmica zbog plej-ofa ABA lige. ‘Večiti derbiji’ između Partizana i Crvene zvezde igraće se u sedmom kolu (16. maja) i u poslednjem kolu ligaškog dela prvenstva (4. juna).

Polufinala se igraju na dve dobijene utakmice 7, 9. i ukoliko bude potrebno 11. juna, a finala, kao i do sada, na tri pobede: 14, 16, 19. i eventualno 21. i 24. juna.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter