0
AdmiralBet ABA Liga

Foto: STRASPORT

ABA LIGA: Partizan nastavlja seriju, Akojon nova snaga, NBA potez kapitena (VIDEO)

Objavljeno: 15.03.15 u 18:50

U 25. kolu ABA lige Partizan je u Pioniru, pred oko 6.500 navijača savladao Zadar sa 87:53 (15:20, 21:8, 23:11, 28:14). Ovo je dvanaesta uzastopna pobeda srpskog šampiona.

Iako je trener Duško Vujošević rekao da ne zna na koje će igrače moći da računa zbog gripa, kao i da je novo pojačanje Džoš Akojon odradio praktično samo jedan trening, svi su bili u timu. 

Debitovao je Akojon, a već u prvom pokušaju je pogodio trojku. Nanizao je šest poena za vođstvo crno-brlih od 10:7, a onda je dominaciju preouzeo Sobin. Njegovih deset poena doprinela su da gosti povedu na kraju prve deonice sa 20:15.

PARTIZAN-ZADAR_01
Foto: STARSPORT

Sobin je nastavio da pogađa i u drugoj deonici, ali je već na polovini deonice napravio treću ličnu grešku. Partizan je prišao na 25:26 posle koša Murića. Preokrenuo je tim Duška Vujoševića, posle nove troje Akojona. Bio je to njegov 11-ti poen. Od tog trenutka Partizan je samo povećavao prednost. 

Na poluvremenu je bilo 36:28, a u nastavku novom trojkom Akojona i fenomenalnim zakucavanjem kapitena Dragana Milosavljevića prednost je rasla sve više.

Akojon je bio najefikasniji u pobedničkom timu sa 16 poena, Mačvan je pogodio 12, 11 je dodao Đumić, 10 Marinković, 9 Murić, 7 Dalo. Vujošević je raspoređivao minutažu, jer je dosta igrača bilo bolesno u proteklih nekoliko dana.

Sa druge strane, Sobin je zabeležio 16 poena, pratili su ga Sango sa 9 i Kraljević sa 8.

Pogledajte i ko je bodrio Partizan na ovom meču.

hotsport.rs       

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter