0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Cedevita savladala Budućnost, Partizan u Podgorici overava drugo mestu!

Objavljeno: 15.03.15 u 19:16

Partizan je savladao Zadar u Pioniru, ali su oči navijača crno-belih bili uprte i u meč u Zagrebu u kojem je Cedevita savladala Budućnost sa 80:70 (17:20, 25:10, 17:21, 21:19). Kalkulacije kažu da će Partizan biti ili drugi ili četvrti na kraju regularnog dela sezone u regionalnom takmičenju.

Zagrepčani su do važne pobede stigli pre svega sjajnom drugom četvrtinom u kojoj su stekli veliku prednost i, ispostaviće se, ključnu razliku. Najviše zahvaljujući Miri Bilanu koji je bio nerešiva enigma za crnogorskog šampiona i koji je završio meč sa 20 poena i pet skokova.

Kao što to obično biva, centar ne može da funkcioniše bez dobrog plejmejkera, a to je danas u timu Cedevite bio Nemanja Gordić koji je razigravao saigrače i pogađao kada je trebalo. To je bilo u poslednjoj deonici kada je Budućnost stigla na minus tri, Gordić je bio iks-faktor za tim Jasmina Repeše.

Pobeda Cedevite mnogo toga je zakuvala u borbi za drugo, treće i to, nesrećno četvrto mesto. Cedevita će u poslednjem kolu gostovati Solnoku, koji neče imati razultatski imperativ. Pod pretpostavkom da Zagrepčani savladaju mađarski tim, derbi u Podgorici između Budućnosti će odlučivati o konačnom raspletu.

Ukoliko Partizan izgubi taj meč prvenstvo će završiti na četvrtom mestu i u polufinalu će igrati sa Crvenom zvezdom. Ali, ako crno-beli budu slavili u ‘Morači’ zauzeće drugo mesto i u polufinalu bi protiv Cedevite, koja bi bila treća, imali prednost domaćeg terena.

Ukoliko Cedevita nekim slučajem izgubi od Solnoka, Partizan bi bio drugi ili treći u zavisnosti od ishoda meča u Podgorici, ali je sva prilika da će ta utakmica crno-bele smestiti ili na drugo ili na četvrto mesto na tabeli.

1. Crvena zvezda 23-2
2. Budućnost 18-7
3. Partizan 18-7.
4. Cedevita 17-8

       

hotsport.rs       

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter