2
Evroliga

Foto: STARSPORT

POBEDA ZA MARKA: Raspucana Zvezda se surovo osvetila Galatasaraju! (VIDEO)

Objavljeno: 12.03.15 u 20:34

U 10. kolu TOP 16 faze Evrolige Crvena zvezda savladala je Galatasaraj na gostovanju rezultatom 91:68 (21:16, 31:19, 15:16, 24:17) i tako se osvetila turskoj ekipi za poraze u prethodna dva duela i nemile scene iz prvog meča u Istanbulu.

Zvezda je odlično počela meč i na krilima Bobana Marjanovića vrlo brzo stigla do 11 poena prednosti (15:4). Međutim, tada je trener Galate Ergin Ataman postavio zonsku odbranu na koju se Beograđani nisu snašli i razlika se vrlo brzo istopila.

Ali već u drugoj deonici crveno-beli su se ponovo odlepili, pre svega zahvaljujući fantastičnom šutu za tri poena Čarlsa Dženkinsa koji je sa tri brze trojke i košem uz faul povukao svoj tim ka novoj prednosti i meč je, ispostaviće se, već tada bio rešen. Razlika je do kraja konstantno rasla, a već do poluvremena je dostigla plus 17.

https://www.youtube.com/watch?v=jifNSl27x2w

https://www.youtube.com/watch?v=wFxCIWQf_Fo

Nisu se crveno-beli tu zaustavili, već su nastavili da melju protivnika, koji nije imao nikakve šanse protiv mnogo boljeg protivnika. Prednost za Zvezdu je u jednom trenutku iznosila i 27 poena i tek sada je svima postalo jasno kolika je šteta što je Zvezda dozvolila Galatasaraju da slavi u Beogradu.

https://www.youtube.com/watch?v=uYT0qs75Nfc

Najefikasniji je bio Jaka Blažič sa 19 poena, po 14 su ubacili Boban Marjanović i Čarls Dženkins, 12 je dodao Luka Mitrović, Nikola Kalinić je imao 11, a dvocifren je još bio Majk Cirbes sa 10 postignutih poena. Na drugoj strani Martinas Pocijus se najviše istakao sa 13 poena, Zoran Erceg je imao 11, Patrik Jang 10 poena, a još jedan srpski internacionalac Vladimir Micov je ubacio sedam koševa.

hotsport.rs       

0
0

2 Komentara

  1. Cestitke momcima na pobedi!Tek sada se vidi koliko bi znacile pobede protiv Galate i Zalgirisa kuci koje sme izgubili na jednu-dve lopte i to samo zbog umora i ocajnog suta,sada bi imali 5-5 i jurili bi 4-to mesto protiv PAO-a u Beogradu i bili bi na pragu istorijskog uspeha ali sta je tuje,zbiti redove,raditi jos zesce i osvojiti triplu krunu ove sezone.Pozz.MKD

    0
    0
    Odgovori
  2. Bravo Spartanci, bravo ponosu Srbije ! ZVEZDA PONOS POŠTENE SRBIJE, NAJVEĆI BREND NA BALKANU I JEDINI KLUB KOJI NIKADA NIJE ISPADAO IZ PRVE LIGE ! ! !

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter