0
Košarka

FOTO; STARSPORT

DERBI TURSKE: Erceg i Micov upropastili Željkovu rođendansku žurku, Jan i Bjelica ponovo leteli! (VIDEO)

Objavljeno: 09.03.15 u 21:34

Posle jučerašnjeg fudbalskog derbija između Galatasaraja i Fenerbahčea koji je dobio Fenerbahče, u košarkaškom duelu bolja je bila ekipa Galatasaraja rezultatom 92:88 (16:14, 25:25, 27:24, 24:25).

Željko Obradović danas slavi 55. rođendan, ali daleko od toga da će biti srećan posle poraza od gradskog rivala u 21. kolu Turske TBL lige. Iako je njegov tim bolje počeo meč i imao prednost na startu, domaći tim je brzo preuzeo vođstvo i čuvao ga do kraja susreta.

Istina, bio je Fener konstantno blizu i razlika u korist Galatasaraja nije prelazila više od pet poena, ali je u samoj završnici lider turskog prvenstva ipak posustao i izgubio peti put u sezoni, a navijači Galatasaraja su započeli veliko slavlje.

Zanimljivo, u ekipi Ergina Atamana u igri je bilo samo šest igrača, a Zoran Erceg i Sinan Guler su igrali svih 40 minuta i postigli su 26, odnosno, 25 poena. Vladimir Micov je imao 16 koševa, dok su na drugoj strani Jan Veseli i Nemanja Bjelica su prednjačili u atraktivnim zakucavanjima.

Uz 16 pobeda Obradovićev tim i dalje zauzima prvo mesto, ali ga sada deli sa Anadolu Efesom koji je u gostima ekipi Istanbula slavio sa ubedljivih 106:64. Galatasaraj sada sa skorom 12-9 je ušao među osam timova i nalazi se u plej-of zoni. 

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter