0
Košarka

FOTO: kss.rs

VEĆ GOVORI SRPSKI: Amerikanka promovisana u reprezentativku Srbije

Objavljeno: 03.03.15 u 15:35

Danijel Nikol Pejdž predstavljena je danas u novu reprezentativku Srbije u kući košarke, u prisustvu predsednika košarkaškog saveza Srbije Dragana Đilasa i selektora nacionalnog ženskog tima Marine Maljković.

Amerikanka se na predstavljanju medijima obratila na srpskom jeziku i izrazila veliko zadovoljstvo što će sarađivati sa stručnjakom kakav je Marina Maljković.

– Uzbuđena sam i srećna što ću igrati za Srbiju i što ću saradjivati sa Marinom Maljković jer se naše košarkaške ideje i filozofija uklapaju. Veliki sam radnik, veliki sam borac, a to ona traži. Srpski stil košarke je sličan američkom. U reprezentaciji se traži disciplina, poštovanje selektora i radnih navika i tu sam se pronašla – izjavila je u prvom obraćanju Danijel Nikol Pejdž, a na kraju je na tečnom srpskom jeziku izgovorila: ‘Red, rad i disciplina!

Predsednik KSS-a Dragan Đilas objavio je da će 28-godišnja Amerikanka dobijati dnevnice od 10 do 15 evra kada sa reprezentacijom nastupa u inostranstvu, a 1.000 dinara kada igra u Srbiji, kao što je slučaj i sa ostalim članicama državnog tima.

– Preuzimam svu odgovornost za odluku da stranac bude u reprezentaciji. Biće statova za i protiv stranaca, da neko ko nije rodjen u Srbiji igra za reprezentaciju. To je odluka selektora koji je izrazio potrebu za tim igračem. Pejdž će igrati bez naknade, što nije praksa u drugim reprezentacijama kada dovode strance rekao je Đilas.

Selektor ženske košarkaške reprezentacije Marina Maljković zahvalila se Amerikanki što je pristala da igra za Srbiju i istakla da je njenu pažnju privukla time što ju je pošteno namučila igrajući protiv Liona, koji sa klupe predvodi Maljkovićeva.

– Kontaktirala sam Danijel na početku sezone. Ona ima veliko iskustvo. Igra na poziciji krilnog centra i centra, na kojoj Srbiji nema nijednog igrača. Zaista sam srećna jer je ona i ličnost i košarkašica koja se savršeno uklapa u stil reprezentacije Srbije objasnila je Marina Maljković.

Pejdž igra na poziciji krilnog centra i centra. U svojoj domovini je nastupala za Konektikat, a trenutno nosi dres francuske ekipe Basket land. Prošle sezone proglašena je za najbolju igračicu francuske lige, što ju je najviše preporučilo selektoru Srbije kako bi naša reprezentacija mogla da se umeša u borbu za medalju na ovogodišnjem prvenstvu Evrope u Mađarskoj i Rumuniji.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter