0
Košarka

ČOVIĆ: Zvezda ispunila prvi cilj u sezoni, bravo i za FMP!

Objavljeno: 23.02.15 u 17:08

Prvi čovek KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je s da je osvajanjem Kupa Radivoja Koraća ispunjen tek prvi cilj sezone.

– Okrećemo nastavku sezone i izazovima koji nam predstoje. Plasirali smo se u Top 16 fazu Evrolige, obezbedili smo prvo mesto pred plej-of ABA lige, osvojili smo Kup Radivoja Koraća, ali time ne želimo da se zadovoljimo i tu ne želimo da stanemo – rekao je Čović.

– Svi ovi vrhunski rezultati su veliki podstrek da radimo još više i još napornije u nameri da Zvezda osvoji još trofeja ove sezone. Neće biti nimalo lako i zato će nam biti potrebna podrška navijača – dodao je predsednik Zvezde.

On je iskoristio priliku i da se javno zahvali navijačima, koji su, kako je naveo, u Nišu pokazali svoju privrženost i ljubav prema klubu, kai i igračima članovima stručnog štaba.

– Zvezda je opravdala ulogu favorita koja joj je bila nametnuta i izdigla se iznad ogromnog psihološkog pritiska koji je kreiran najavama da će sve osim Zvezdinog trijumfa biti ravno katastrofi za klub i prvorazrednoj senzaciji. Stvorila se atmosfera kao da ćemo bez borbe osvojiti pehar, ali dobro se videlo da nije bilo tako. Protivnici u polufinalu i finalu su bili silno motivisani, ali smo pokazali da smo u ovom trenutku najbolji tim u zemlji i zasluženo smo osvojili „Žućkovu levicu“. Za nas je ovaj trofej jako važan, jer je i to svojevrstan pokazatelj da se i dalje nalazimo na pravom putu – istakao je Čović.

Prvi čovek crveno-belih posebno je naglasio da je finalni turnir Kupa Radivoja Koraća bio najbolji pokazatelj da su kritike posle poraza od evropskih velikana poput Reala, Makabija, Barselone i Panatinaikosa bile neosnovane i nerealne.

– U teškim uslovima koji su bili prouzrokovani zgusnutim rasporedom, povredama pojedinih igrača i bremenom favorita stručni štab je na najbolji mogući način fizički i psihološki pripremio ekipu koja je po ko zna koji put u ovoj sezoni pokazala karakter pobednika. Ono što je takođe veoma važno da je Zvezda delovala kao pravi tim, a da je svaka utakmica izdvajala nekog drugog pojedinca – poručio je Čović.

Čović se osvrnuo i na finalni duel sa Megom.

– Bilo je evidentno da su igrači Mega Leksa izrazito motivisani i borbeni, uostalom kao što je to uvek slučaj kada su mečevi sa Zvezdom u pitanju. Voleo bih da ih vidim u istom takvom izdanju i protiv nekih drugih klubova. Žalili su se da u Nišu nisu imali sreće, a upravo su zahvaljujući sreći pobedili FMP u četvrtfinalu. I kada je već reč o Zvezdinom razvojnom timu, moram da pohvalim igru koju je FMP prikazao u tom meču sa Megom, a posebno trenera Milana Gurovića koji je odlično vodio tim.

Prema Čovićevicm rečima trijumf u Nišu je dokaz da se klub krupnim koracima vraća na staze stare slave, a dokaz za to su upravo trofeji.

– Ono što je najvažnije za Crvenu zvezdu je da smo nastavili kontinuitet osvajanja trofeja. Upravo je to ono što je Zvezdi preko potrebno, od 2011. godine i dolaska nove uprave u klub koji tada praktično nije postojao, Zvezda iz godine u godinu beleži sve bolje rezultate, za korak ide napred i to je činjenica koju niko ne može da ospori. Za sve to bilo je potrebno određeno vreme i zato je sve što smo tražili ovih godina bilo samo strpljenje – zaključio je Čović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter