0
Košarka

KUP TURSKE: Duda vratio milo za drago kumu Željku, Krstić vodio Efes do trofeja!

Objavljeno: 22.02.15 u 18:35

U finalu Kupa Turske košarkaši Efesa savladali su Fenerbahče sa 70:60(15:15, 22:17, 14:15, 19:13) i tako osvojili pehar. Prijateljski ‘rat’ između kumova Dušana Ivkovića i Željka Obradovića na klupama ova dva tima i dalje traje. Bogdanović nije igrao, a Bjelica, Veseli i Nenad Krstić su bili na svom nivou.

Fenerbahče je ponovio oscilacije u igri koje ga ‘krase’ u većem delu aktuelne sezone, a to je Anadolu Efes na čelu sa iskusnim Dušanom Ivkovićem znao da kazni. Posle prve četvrtine u kojoj su se igrale čvrste odbrane, u drugoj je Efes stekao nešto opipljiviju prednost i sa viškom od pet poena otišao na odmor.

Srpska kolonija u Fenerbahčeu nikako nije uspevala da se približi i ugrozi prednost Efesa i daleko od toga da je bilo nemoguće stići razliku koja je uvek iznosila od 5 do 10 poena. Međutim, izabranici Dušana Ivkovića uspeli su da izdrže sve nalete Fenerbahčea i podignu trofej namenjem osvajaču Kupa Turske.

Doskorašnji kapiten naše reprezentacije Nenad Krstić imao je veoma važnu ulogu o pobedi Efesa sa ubačenih 13 poena i 12 skokova, a najefikasniji je bio Dario Šarić sa 17 poena. U poraženom sastavu bivši igrač Partizana Jan Veseli je upisao 13 poena i devet skokova, a Nemanja Bjelica je imao 10 poena i osam uhvaćenih lopti.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter