1
Košarka

KOŠARKA NIJE TENIS, ALI: Đilas ne želi scene iz Kragujevca u Nišu !

Objavljeno: 19.02.15 u 18:36

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Ðilas očekuje da završni turnir Kupa Radivoja Koraća u Nišu protekne bez incidenata.


– Imate standardne izjave uoči kupa, to je sada mnogo blaže nego ranije, bilo je kritika Partizana na računa Ðorđa Gagića, Zvezda nije odgovorila. Trebalo bi izbeći takve priče, jer ne doprinose razvoje košarke, nadam se da će ostati u granicama normalnog – rekao je Ðilas gostujući u „Kažiprstu“ na televiziji B92.

Niko ne želi da se ponove scene od pre dve godine kada je finalni meč u Kragujevcu bio prekinut i nastavljen dan kasnije zbog sukoba navijača Crvene zvezde i Partizana.
– Nadam se da ćemo izbeći scene iz Kragujevca, to ne zavisi samo od direktnih aktera, već i onih koji naviju za svoje klubove. Košarka je takav sport, nije kao i tenisu, gde ne sme niko da se nakašlje tokom poena. Podrška može da bude sjajna, kao što to imaju Zvezda i Partizan kad igraju na domaćem terenu i očekujete da će se srušiti dvorana.

Ðilas će na Izbornoj skupštini u Nišu u subotu dobiti novi mandat, pošto je jedini kandidat za predsednika KSS.
– Nisam imao ni pre četiri godine protivkandidata. Kandidatura se dobija na osnovu potpisa delegata. Savez dobro funkioniše, radićemo na razvoju mladih igrača i regionalnih centara.

Da li bi bio i dalje bio na toj funkciji da nema podršku premijera Vučića?
– Bio sam na tom mestu i kad nisam imao njegovu podršku, a koliko sam ja primetio premijer ne podržava mene, već košarku i zahvaliću se svakom ko je na tom mestu i pomaže, bez obzira na različite političke stavove, samo što to neko primeti, a neko ne – zaključio je Đilas.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter