5
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

ABA: Džikićevih ‘sedam veličanstvenih’ ugasili Zvezdu

Objavljeno: 08.02.15 u 18:45

Košarkaši Crvene zvezde prvi poraz u ABA ligi doživeli su u 21. kolu na današnjem gostovanju Krki koja je u Novom Mestu potpuno zasluženo trijumfovala sa 77:67 (25:13, 16:19, 16:20, 20:15).

Trener slovenačkog tima Aleksandar Džikić za današnji meč na raspolaganju je imao samo 10 igrača, a tek njih sedmorica su ulazila u igru, ali i to je bilo dovoljno da se nanese prvi poraz crveno-belima i to prilično ubedljiv.

Krka je već u prvih 10 minuta došla do maksimalnih 15 poena viška u odnosu na Crvenu zvezdu koja ni večeras nije ličila na sebe iz prvog dela sezone. Dugo su crveno-beli izbegavali neminovno pošto su im se porazi smešili i u duelima sa Megom odnosno Budućnosti, da bi se on desio danas.

Zvezda je samo u nekoliko navrata uspevala da nametne svoj ritam, ali to im je bilo dovoljno da u dva slučaja priđu na jedan posed zaostaka, ali kada je trebalo da se prelomi pravile su se greške koje su postale tipične za njih u poslednjih nekoliko nedelja.

Četiri igrača Krke su nosila svoj tim do 11. trijumfa u sezoni, Hukić sa 20 poena i devet skokova, zatim Buker koji je uz 18 poena imao šest uhvaćenih lopti, dok je Armsted uz isti poenterski učinak imao sedam asistencija, Vangmene je dodao 11 poena.

U Zvezdi je sa 13 poena najefikasniji bio Dženkins, Vilijams je dodao 12, a Blažič i Kalinić po 10. Marjanović je zaustavljen na „samo“ devet poena i 11 skokova.

Utakmica je bila prilično nerovzna pa njen kraj na klupi nisu sačekali trener Radonjić i bek Branko Lazić koji su zaradili po dve tehničke greške, a peta je pripala Markusu Vilijamsu koji se u prvom poluvremenu pokoškao sa domaćim igračima.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

5 Komentara

  1. Mali savjet za Radnju… Malo vise sjedi Bobija i Vilija i pusti vise lopti dzenkisuu… bice mnogo boljee.. jer ulazi u svoj ritam utakmica… aDzenkis, Jovic i Rebic treba da se mjenjaju na poziciji pleja… dok Vili ne smrsaa… 😉 a Jovic i Rebic su buducnost timaa… tolikoo 😀 poslusaj me Radonja neces se kajati… 😉

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter