1
Evroliga

SA ZVUKOM SIRENE: Pargo u produžetku srušio Galatu! (VIDEO)

Objavljeno: 05.02.15 u 21:09

Galatasaraj je posle tri utakmice bez prisustva publike u prepunoj dvorani ‘Abdi Ipekči’ dočekao Makabi, ali je izraelski tim na isteku produžetka utišao turske navijače – 94:97 (22:27, 27:17, 15:19, 21:22, 9:12). Zoran Erceg ponovo je bio najbolji u svojoj ekipi.

Galatasaraj je krajem prvog poluvremena furioznom serijom došao do prednosti od pet poena, koja je u nastavku meča narasla i do dvocifrene razlike. Međutim, Makabi je potvrdio kvalitet i već početkom poslednje deonice stigao do izjednačenja. U veoma neizvesnoj završnici oba tima su imali prilike da trijumfa, ali je pitanje pobednika rešeno u produžetku.

Na dvadesetak sekundi do kraja dodatnih pet minuta domaći su imali napad kojim bi stekli možda i ključnu prednost, ali nisu bili precizni. Loptu je uzeo plejmejker tima iz Tel Aviva, Džeremi Pargo i pogodio preko ruke u poslednjoj sekundi. Neverovatna tišina zavladala je dvoranom ‘Abdi Ipekči’, a nakon nekoliko sekundi igrači Makabija morali su da prekinu slavlje i pobegnu u tunel usled rafala sa tribina od strane nesportske turske publike.

https://www.youtube.com/watch?v=V7z5M-BMhkQ

Najefikasniji na meču bio je srpski internacionalac Zoran Erceg koji je izraelskom timu ubacio fenomenalnih 29 poena. Bivši igrač Partizana Aleks Marić imao je samo dva, dok Vladimir Micov nije igrao na ovom susretu. U pobedničkom taboru pored meč-vinera Parga koji je imao 17, najviše je ubacio Devin Smit – 24.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter