0
Evroliga

FOTO: euroleague.net

EVROLIGA: Gaudlok ‘pokopao’ Fenerbahče, Spanulis kao ‘špricer’! (VIDEO)

Objavljeno: 16.01.15 u 21:43

U derbiju grupe F Evrolige Olimpijakos je u Istanbulu slavio veoma važnu pobedu nad Fenerbahčeom – 74:68(43:36). Iako najefikasniji na meču Endrju Gaudlok se može proglasiti tragičarem u porazu Fenerbahčea.

Meč je bolje otvorio Fenerbahče i brzo je stigao do sedam poena prednosti, ali je veoma iskusna i čvrsta ekipa Olimpijakosa još brže uhvatila rezultatski priključak. Crveno-beli iz Pireja su nastavili sa karakterističnom snažnom odbranom kojom su prešli u vođstvo, da bi na poluvremenu imali plus sedam.

U domaćoj ekipi samo je Endrju Gaudlok bio raspoložen za igru, mada je i uzimao najviše šuteva. Pogađao je iz svih pozicija, ali i preterivao u nekoliko navrata, kada je, činilo se, imao mnogo bolja rešenja. Ni Olimpijakos nije bio šuterski previše raspoložen, pa se ušlo u veoma neizvesnu završnicu.

Na 1:10 do kraja Fenerbahče je imao napad, a Endrju Gaudlok potpuno nerezonski šutirao preko ruke posle trećine napada. Veseli mu je na drugoj strani ‘spasao glavu’ blokadom nad Spanulisom, ali je Gaudlok u sledećem napadu ponovo šutirao posle nepunih deset sekundi napada i ponovo promašio. Ovog puta Spanulis nije imao milosti i trojkom je doneo ključnu prednost Pirejcima.

https://www.youtube.com/watch?v=hjewSz29TXQ

Najefikasniji na meču je bio pomenuti Gaudlok sa 23 poena, a u pobedničkom taboru najbolji su bili Met Ložeski sa 18 i meč-viner Vasilis Spanulis sa 16 ubačenih koševa.

Olimpijakos je upisao i treću pobedu u isto toliko odigranih utakmica u drugoj fazi Evrolige, dok je Fenerbahčeu ovo drugi poraz, uz jednu pobedu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter