3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

DOBIJA LI ABA LIGA NOVOG ČLANA: Slavni grčki klub se sam nudi!

Objavljeno: 10.01.15 u 12:11

Bomba iz Grčke! Slavni atinski klub nezadovoljan je odlukom Košarkaškog saveza Grčke i tretmanom u svojoj zemlji, pa  razmatra mogućnost da se naredne sezone priključi takmičenju na Jadranu.

Razlog za tako nešto je što je Dimitris Janakopulos, vlasnik Panatinaikosa baš ljut na Košarkaški savez Grčke, koji je odlučio da uprkos borbi i trijumfu Panatinaikosa na terenu (77:76) pobedu za ‘zelenim stolom’ u četvrtfinalu Kupa Grčke dodeli Olimpijakosu, zbog izvesnih administrativnih propusta na meču.

„Zeleni“ su izuzetno nezadovoljni odlukom, jer su ostali bez plasmana u polufinale domaćeg Kupa. Zato bi da ubuduće nastupa u ABA ligi.

– PAO je najbolji grčki klub i na leto ćemo razmotriti našu poziciju u domaćoj „parodija ligi“ gospodina Jorgosa Halvacakisa (predsednik grčke lige) i njegove družine. Ne isključujem mogućnost da kontaktiramo ABA ligu, i da ako uvidimo da nas oni uvažavaju kao klub, razmotrimo opciju da ubuduće nastupamo u tom takmičenju- saopštio je prvi čovek Panatinaikosa.

Ipak, izjavu čelnika atinskog kluba treba uzeti sa rezervom, budući da je taj klub pre tri i po godine već pretio na isti način, pa od toga nije bilo ništa.

Podsećamo, tada su takođe bili ljuti i nezadovoljni odlaganjem početka domaćeg šampionata zbog nerešenih TV prava. Navodno su nameravali da se priključe ABA ligi, kako bi bili uigrani i spremni za nastup u Evroligi…

Hoće li se grčki klub na leto zaista priključiti ABA karavanu?

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

3 Komentara

  1. pao ima a licencu tako da ima vec obezbedjeno mesto u evroligi, jedino ako bi ono govno djordi bartomeu zbog nekog bogatog ruskog, poljskog, francuskog ili ukrajinskog kluba smanjio nam jos jedno mesto tako da samo finalisti idu, ako bi pao bio u finalu

    0
    0
    Odgovori
  2. Samo nam jos oni fale da nam zauzimaju mesto u evroligi preko Aba lige! To bi automatski znacilo da bi se klubovi sa Jadrana borili za jedno mesto koje vodi u evroligu, jer bi Pao igrao 99% finale.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter