1
Evroliga

Foto: STARSPORT

EVROLIGA: Ništa od podviga Zvezde u Tel Avivu (VIDEO)

Objavljeno: 08.01.15 u 21:50

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su na gostivanju u Tel Avivu, u drugom kolu TOP 16 faze Evrolige. Bolji od Radonjićeve čete bio je evropski šampion Makabi sa 78:67.

Obe ekipe u ovaj meč ušle su posle  poraza u mečevima prve runde, Zvezda od Real Madrida, Makabi od Panatinaikosa. Međutim, Izrealci su sada stigli do prve pobede, savladavši crveno-bele.

Nikola Kalinić je bio najefikasniji u timu Zvezde sa 18 poena (7-11), 2 skoka i 2 asistencije, Markus Vilijams imao je 13 poena (5-16) i 9 asistecnija, dok je Boban Marjanović uz 10 poena uhvatio 8 skokova.

Brajan Rendl je predviodio domaćina do pobede, imao je 16 poena i 9 skokova, 15 poena i 5 skokova dodao je Skorcanitis, kao i najbolji potez prvog poluvremena, Pargo je ubacio 12, a Ohajon i Lendsberg po 10 poena.


Zvezda nije dobro počela meč i nije imala rešenja za Skorcanitisa. Konsolidovali su se gosi i posle trojki Dangubićai Vilijamsa, ali Skorcanitis je bio nezaustavljiv – 7:6.  I Kalinić je ubacio dve važne trojke, ali je Makabi u finišu prve deonice lakim poenima prvu deonicu dobio sa 21:18.

U drugoj deonici domaćin je otišao na +9, ali je Kalinić zaustavio tu seriju. Napravila je kasnije seriju 6-0 i do kraja poluvremena stigla na 33.:37.

Serijom 9-3 nagoveštavala je mnogo, povela je Zvezda, a onda su usledile  jeftine grešake i prednost je prokockana.  Makabi pred odlučujućih deset minuta imao sedam poena viška – 56:49.

Gosti su svoju šansu propustili u trećoj četrtini i nisu uspeli da se vrate u meč u poslednjih deset minuta. Međutim, imali su dobrih poteza, kao i uvek.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

  1. Ljudi bre stvarno ce da vas tuze sponzori sto (namerno) pisete samo KK cz, taj klub clan SD cz kao prvo vise ne postoji, a kao drugo ovaj klub koji sad igra i nije clan SD cz se zove KK cz Beograd Diva Telekom!!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter