0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

IVKOVIĆ HVALI TURSKU LIGU: Prvenstvo im je najbolje u Evropi!

Objavljeno: 06.01.15 u 15:50

Srpski stručnjak Dušan Ivković od ove sezone vodi skupocenu ekipu Anadolu Efesa, a za tursko prvenstvo ima samo reči hvale.


Po njemu tursko prvenstvo okuplja najbolje košarkaše u Evropi, pa je stoga liga najjača na Starom kontinentu.

– Možda nije u redu da to kažem pošto ovde radim kao trener, ali liga je zaista jaka i ujednačena. Dovedeni su najbolji evropski igrači i dobri Amerikanci. Moram priznati da je turska liga najbolja u Evropi – rekao je Ivković.

Efes, za koji igra Nenad Krstić, se nalazi na čelnoj poziciji u prvenstvu, a ostvarena je i veoma važna pobeda u prvom kolu TOP 16 faze Evrolige na gostovanju Laboral kući.

– Ne postoji laka utakmica. To je i zbog toga što je dozvoljeno da ekipa ima šest stranaca, odnosno, da dva domaća igrača ne moraju biti u postavi. Tako je Darušafaka napravila iznenađenje i pobedila Željkov Fenerbahče. Ali treba reći i da je to zbog toga što igraju jednu utakmicu u sedam dana i mogu da se spreme, dok mi igramo kao u NBA ligi, tri utakmice u šest dana – istakao je Dušan Ivković.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter