0
AdmiralBet ABA Liga

ABA: Metalac se pretplatio na uzbuđenja, savladana i Krka

Objavljeno: 03.01.15 u 20:51

U novoj uzbudljivoj završnici u valjevskoj Hali sportova Metalac je zabeležio još jedan trijumf u ABA ligi pošto je u meču 16. kola pred oko 1.300 gledalaca savladao Krku iz Novog Mesta sa 69:67 (23:18, 17:19, 7:14, 22:16).

Imali su gosti čak devet poena viška na početku poslednje deonice (57:66) do kojeg su došli pre svega odličnom odbranom u trećoj četvrtini kada su Metalcu dozvolili da postigne samo sedam poena. Ali od tog trenutka ekipa Vladimira Đokića je zaigrala daleko bolje, počela je da pogađa ono što je dotada promašivala pa se ušlo u neizvesnu završnicu u kojoj su do pobede svoj tim vodili Majstorović, Malešević i Jevtović. Poslednji napad imali su gosti, šut za produžetak uzeo je najiskusniji među njima – Armsted, ali je lopta završila na obruču i moglo je da počne slavlje u Valjevu.

Jevtović je uz 17 poena imao i pet skokova, Malešević je na isti broj poena dodao pet asistencija, a Majstorović je imao učinak od 16 poena i četiri uhvaćene lopte. U ekipi Krke Armsted je ubacio 20 poena, Mulalić 17, a Vangmeni 12 uz 11 uhvaćenih lopti.

Metalac sada uz meč više ima sedam pobeda, koliko na svom kontu imaju i Mega Leks i Zadar koji će svoje mečeve 16. kola tek odigrati, dok je Krka upisala 10. poraz koliko imaju Igokea i MZT.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter