1
Košarka

ŽELJE DRAGANA ĐILIASA PRED NOVU GODINU: Plasman u Rio i medalja na Evrobasketu!

Objavljeno: 31.12.14 u 13:54

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Dragan Đilas rekao je da veruje da reprezentacija može da osvoji medalju na Evropskom prvenstvu 2015. godine i istakao da je osnovni cilj nacionalne selekcije plasman na Olimpijske igre u Rio de Žanieru.

– Košarka je srpski najtrofejniji sport i jednostavno na svako takmičenje na koje idemo idemo da pobedimo. Osnovni cilj je da izborimo plasman na Olimpijske igre, da li direktno ili kroz kvalifikacije, jer Srbije nema na Igrama od 2004. i to pokazuje koliko je to teško. Verujem u ekipu i verujem da imaju šansu da se umešaju u borbu za najsjanije odličje – rekao je Đilas.

Košarkaška reprezentacija Srbije je na Svetskom prvenstvu u Španiji osvojila srebrnu medalju, a naredne godine je očekuje šampionat Evrope, koji se igra u Nemačkoj, Francuskoj, Hrvatskoj i Letoniji.

– Uvek može uspešnije, ali, što se tiče košarke, ove godine su postignuti maksimalni rezultati svih reprezentativnih selekcija. Dobili smo novi tim u muškoj košarci, nove mlade igrače koji će tek nositi dres reprezentacije, tako da svi možemo da budemo zadovoljni onim što smo postigli u 2014. godini – naveo je Đilas.

hotsport.rs – Beta

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter