1
Košarka

FOTO: STARSPORT

ĐORĐEVIĆ VERUJE: Srbiji je potrebna jaka srpska liga, a ne regionalna

Objavljeno: 26.12.14 u 11:45

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević uveren je da regionalna ABA lige nije nimalo doprinela razvoju srpke košarke.

Đorđević je, govoreći za nedeljnik Vreme, kazao da je Srbiji potrebna kvalitetna domaća liga u kojoj bi stasavali talentovani igrači.

– Mislim da su naši vrhunski klubovi samo poslužili da se ojačaju naši rivali iz regiona – oni su mogli da igraju sa jakim klubom i da iz toga unaprede sebe i svoje sredine, a na drugoj strani su propadale nekada snažne srpske košarkaške sredine- kazao je Đorđević između ostalog.

– Verujem da bi mnoge sredine u Srbiji brže košarkaški napredovale kada bi se srpski vrhunski klubovi nekoliko puta godišnje pojavljivali u njima, oni bi dizali te centre i njihovu motivaciju da jednom budu na takvom niovu da mogu da pobede Zvezdu i Partizan – jasan je selektor Srbije.

Ipak, u ovom tenutku regionalna liga jedina ima prohodnost ka evropskim takmičenjima, a Đorđević je svestan da je to problem:

– Pre četiri meseca imali smo sastanak sa predstavnicima Evrolige, iniciran sa moje strane. Boža Maljković i ja smo imali predlog – da mi Evroligi omogućimo neki novac i ako im dajemo 20.000 ljudi svake nedelje, da li Evroliga može to da prihvati i omogući naše prisustvo u najvećem takmičenju. Oni su rekli da o tome možemo da razgovaramo. Mi im nudimo srce košarke, nudimo im pravu atmosferu, ekipe koje žele da dođu i da igraju u takvom ambijentu. Možda sada nema novca za tako nešto, ali ozbiljni planovi se prave dugoročno i to tako treba gledati – kazao je, pored drugih stvari, Đorđević.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Postovani Sale, svaka ti je na mestu, dok nasi srpski klubovi razigravaju ove po balkanu, urusavajuci srpsku kosarku, regionalni kosarkaski centri pretvoreni su u privatne, pa ko ima veze igra, ko nema na lokalna igralista. Reorganizacija sa mladim, proverenim, strucnim i entuzijastima, kojima je na prvom mestu kosarka, a posle novac. U prilog tvrdnje licno iskustvo u mladjim kategorijama, spiskovi ucesnika u RKS samo iz pojednih mesta i klubova. Analizirajte mladje kategorije, one koji ih vode, pa vidite gde su juniori, pa seniori i na kraju srpska kosarka. Podrska za tebe, nadam se vaskrsenju srpske kosarke.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter