Košarkaši Dejana Radonjića igraju fantastično ove sezone na svim frontovima, a da je to tako svedoči i činjenica da su ispisali istoriju regionalne ABA lige, pošto su postali prvi tim koji je vezao 14 pobeda bez poraza na startu sezone!

Dobra ekipna forma jednog kluba, razume se, u sebi sadrži i dobru individualnu formu igrača jednog tima. A da je to baš tako potvrdio je i Nikola Kalnić koji je proglašen za MPV-ija 14. kola ABA lige!


On je u ubedljivoj pobedi svog tima nad Levskim bio najbolji pojedinac na terenu sa 22 poena (5-6 za dva, 4-5 za tri), uz 7 skokova i 2 asistencije za ukupni indeks korisnosti 32.

U idealnoj petorci mesta je bilo i za Lazerika Džonsa iz Solnoka sa indeksom 30, zatim Roko Leni Ukića iz Cedevite (29), bek MZT Skoplja Seada Šehovića (27) i igrača Budućnosti Džejmsa Rejnoldsa (24).

Najviše poena u 14. kolu postigao je Lazerik Džons – 27, prvi skakač 14. runde bio je Nikola Milutinov iz Partizana sa 16 pokupljenih skokova, a najviše paseva za koš saigrača podelio je Malkolm Armsted (10).

hotsport.rs