0
Košarka

NBA: Skot seli Kobija na klupu

Objavljeno: 22.12.14 u 10:12

Kako stoje stvari, šef stručnog štaba LA Lejkersa, Bajron Skot, mogao bi na neodređeno vreme da na klupu preseli prvu zvezdu ovog tima, Kobija Brajanta.

Razlog za tako nešto je umor koji superstar „Jezerdžija“ oseća nakon što je propustio kompletnu prošlu sezonu zbog povrede „Ahilove“ tetive i potom povrede kolena.

Upravo zbog toga Brajant na utakmice dolazi kao na šuterske treninge. Iako je tokom svoje skoro dve decenije duge karijere nikad nije osećao stid da iz igre uzme poveći broj šuteva, ove sezone je, čini se, definitivno prelomio da ne dobacuje loptu saigračima.

Tako je sinoć u porazu od Sakramento Kingsa iz igre uzeo čak 30 šuteva, a pogodio je tek 8. Nakon poraza, trener Lejkersa Bajron Skot je upitan da li su Kobijevi procenti pali zbog premorenosti ili prevelike agresivnost, šef struke je izjavio da je odgovor prvo navedeno:

– To je premorenost, to ide jedno sa drugim. Razgovaraću o tome sa Kobijem u ponedeljak. Naći ćemo najbolje rešenje i pokušati da smislimo šta ćemo na narednim utakmicama – istakao je Skot.

Ni sam Kobi ne negira da bi mu odmor prijao.

– Nemam mnogo rešenja ako se osećam ovako kao sada. Moram da budem pametan. Moram da se postaram da dobijem nešto nazad za ono što ulažem. Uložio sam silan rad da bih bio spreman, a sada se osećam toliko premoreno i moraću da razmislim da malo usporim“, istakao je Brajant, „Moram da pazim na svoje telo. Donećemo odluku u ponedeljak i videćemo kako ću se posle osećati – rekao je Brajant.

Od starta sezone, „Crna Mamba“ prosečno beleži 24,6 poena, ali šutira sa najmanjom preciznošću u svojoj karijeri pogađajući tek 37,7% svojih šuteva. Tokom svoje 19 godina duge karijere Brajantovi procenti šuta nikada nisu padali ispod 40%.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter