0
AdmiralBet ABA Liga

PAUNIĆ: Čast mi je što ću debitovati protiv Partizana u Beogradu

Objavljeno: 18.12.14 u 22:27

Srpski košarkaš Ivan Paunić potpisao je ugovor sa ekipom Budućnosti i predstavljaće veliko pojačanje Podgoričana u nastavku sezone u kojoj klub ima velike ambicije i u Evropi i u ABA ligi i u nacionalnom šampionatu.

Iskusni bek je sezonu počeo u Astani, a pre mesec i po dana je operisao slepo crevo, zbog čega je četiri nedelje bio van akcije.

– Podgoričani su ponudili odlične uslove i nisam se dvoumio. Veliko je zadovoljstvo što se posle toliko vremena vraćam u regionalnu ligu. Sjajan je osećaj što sam ponovo blizu kuće. Velika mi je čast što ću debi u dresu Budućnosti imati u nedelju pred publikom u Beogradu protiv Partizana, kluba gde sam započeo profesionalnu karijeru i igrao pet godina – rekao je Paunić.

Podgoričani su ušli u drugi krug Evrokupa, a u ABA ligi drže drugu poziciju. Dolaskom Paunića Budućnost je dobila veliku stabilnost u odbrani i novu snagu u napadu, pošto je prošle sezone bio drugi trojkaš španske ACB lige.

– Poklopile su nam se ambicije. Igraću jaka takmičenja u veoma kvalitetnoj sredini i verujem da će takva vrsta motivacije iz mene izvući najbolje – kaže Paunić.

27-godišnji Paunić karijeru je počeo u Partizanu, a igrao je još i za Megu, Mornar, Vojvodinu, Ostende, Aris, Nižnji, Virtus, Azovmaš, Lagun Aro, Fuenlabradu i Astanu. Sa seniorskom reprezentacijom je osvojio srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu 2009. godine i iste godine zlato na Univerzijadi u Beogradu.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter