0
Evroliga

EVROLIGA: Olimpijakos ponovo bolji od Zvezde, crveno-beli za drugo mesto sa Laboralom (VIDEO)

Objavljeno: 12.12.14 u 22:31

Košarkaši Crvene zvezde nisu uspeli da krunišu dobru igru u meču 9. kola Evrolige u kojem su gostovali Olimpijakosu u Atini pošto su posustali u poslednjoj četvrtini i na kraju izgubili sa 64:59 ( 13:16, 14:12, 15:20, 22:11).

S obzirom da je u španskom duelu trijumfovala Laboral Kuća protiv Valensije (93:89) crveno-beli će se upravo sa klubom iz Vitorije boriti za drugo mesto u grupi u duelu poslednjeg kola u kojem će Beograđani 19. decembra u praznom Pioniru dočekati klub iz Vitorije.

Odlično je Crvena zvezda otvorila meč, pod oba koša je dominirao najkorisniji igrač takmičenja Boban Marjanović koji je u prvoj četvrtini ubacio čak 11 poena. Međutim prvi centar tima Dejana Radonjića nije imao pravu podršku u napadu i kada su Atinjani uspeli da pronađu rešenje za njega i prednost Zvezde je padala. Ipak, na veliki odmor Beograđani odlaze sa poenom viška pošto je na trojku Spanulisa istom merom uzvratio Dangubić.

Upravo je šutem sa distance srpski vicešampion uspeo u trećoj deonici da stekne osetniju prednost odnosno imali su čak šest poena viška na kraju treće deonice (42:48). Međutim, samo pet minuta igre u četvrtoj četvrtini bilo je dovoljno Olimpijakosu da serijom 11:4 napravi potpuni preokret i povede sa 53:52. Imala je Crvena zvezda još nekoliko „trzaja“, ali je na kraju presudilo daleko veće iskustvo koje ima bivši evropski prvak, pre svega Vasilis Spanuslis koji je u ključnim momentima preuzimao odgovornost.

Svakako bi trebalo istaći i atmosferu koja je vladala u dvorani Mira i prijateljstva koja je podsećala na onu iz Kombank arene od pre pet nedelja, kao i zajedničko navijanje dve navijačke grupe i skandiranje nesrećno stradalom Marku Ivkoviću koji je ubijen u Istanbulu 21. novembra.

Najefikasniji u timu Crvene zvezde bio je Boban Marjanović koji je uz 17 poena imao i 13 skokova, a pored njega dvocifreni su bili Luka Mitrović sa 11 i Nikola Kalinić sa 10 poena. U timu iz Pireja po 12 poena su ubacili Spanulis i Slukas, dok je 11 dodao Lafajet.

Crvena zvezda će sada imati imperativ pobede u duelu sa Laboral Kućom ukoliko želi da takmičenje u prvoj fazi završi na drugom mestu na tabeli i tako dobije nešto lakše rivale u Top 16 fazi.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter