0
Košarka

NBA: Rondo odveo Seltikse do pobede, Memfis ne gubi dah

Objavljeno: 08.12.14 u 08:35

U nastavku takmičenja u NBA ligi noćas je na repertoaru bilo sedam utakmica. Prva dve završene su još sinoć.

Tako su sinoć Boston Seltiksi pobedili Vašington Vizardse. Fantastičnu noć imao je Ražan Rondo koji je stigao do svog 32. tripl-dabla u karijeri sa 13 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

Najefikasniji igrač u oba tima bio je Džef Grin sa 25 poena. Džon Vol je takođe bio nadomak tripl-dabla sa 17 poena, 14 asistencija i 8 skokova.

Takođe sinoć, Atlanta Hoksi su dočekali Denver i savladali ga bez većih problema. Sjajnu rolu ostvario je Pol Milsap sa 23 poena. Na drugoj strani 29 je ubacio Vilson Čendler, ali ni njegov rekord sezone nije spasio njegov tim poraza.

Ekipa Memfis Grizlisa igra sjajno ove sezone, a noćas su to demonstrirali Majamiju uživo. Zablistao je Džoni Luer koji je sa klupe doneo dabl-dabl sa 20 poena i 12 skokova.

Na drugoj strani blistao je Dvejn Vejd koji je ubacio više od 24 poena na poslednjih šest mečeva. Noćas je stao na 25 uz 6 asistencija i odličan procenat šuta iz igre (11-20) koji je postao njegov zaštitni znak u poslednjih nekoliko sezona.

Ekipa Detroita nalazila se na pragu senzacije, pošto je u većem delu utakmice imala prednost nad favorizovanom i konačno kompletiranom Oklahomom.

Onda se dogodio Kevin Durant. Sjajni vladajući MVP NBA lige meč je završio sa 28 poena i sa po 4 skoka i asistencije, pa je tako svom timu doneo prednost u trećoj deonici, prvi put još od 2:0.

Na kraju, Džoš Smit je šutirao neposredno pre zvuka sirene za pobedu Pistonsa, ali je pokušaj trojke završio na prednjem obruču, pa su Tanderi zadržali pobedu u džepu.

Košarkaši Dalasa deluju kao prava mašina ove sezone. Noćas su samleli Milvoki, a bolji od ostalih bio je Čendler Parsons koji je nanizao 28 poena uz nestvarnih 11-14 iz igre.

Lamarkus Oldridž je novim dabl-dabl učinkom sa 24 poena i 11 skokova pomogao Portlandu da pribeleži novu pobedu. Ovog puta nad Njujork Niksima i to u sred Medisona.

U najpoznatijoj svetskoj sportskoj hali na svetu našao se i Lebron Džejms čiji tim igra večeras sa Bruklinom. Lebron je samo mogao da gleda novo stradanje njegovog prijatelja, Karmela Entonija.

Za kraj, susret dva najbolja strelca ove sezone: Kobija Brajanta i Entonija Dejvisa. U megdanu Pelikansa i Lejkersa, pobedu je odneo tim iz Nju Orlinsa. Dejvis je ubacio 23, Brajant samo 14 poena.

Rezultati:

Boston – Vašington 101:93
Atlanta – Denver 96:84
Memfis – Majami 103:87
Detroit – Oklahoma 94:96
Dalas – Milvoki 125:102
Njujork – Portland 99:103
LA Lejkers – Nju Orlins 87:104

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter