0
Košarka

POSLEDNJI POZDRAV: Održana komemoracija povodom smrti Ace Petrovića

Objavljeno: 05.12.14 u 10:45

Komemoracija povodom smrti košarkaškog trenera Ace Petrovića održana je u Sportskom centru „Šumice“. Hala je bila premala da primi sve one koji su želeli da se oproste od legendarnog trenera.

Pored porodice i brojnih prijatelja, skupu su prisustvovali i građni i veliki broj košarkaških poklonika. Od Petrovića se oprostilo čitavo rukovodstvo Košarkaškog saveza Srbije, bivši igrači Goran Grbović, Mile Ilić, Bojan Popović, Aleksandar Smiljanić, košarkaski sudija Ilija Belošević, bivši selektor odbojkaške reprezentacije Zoran Gajić i mnogi drugi.

Predsednik KSS Dragan Đilas kazao je da je Petrović učinio mnogo za razvoj srpske košarke:

– Otišao je jedan veliki košarkaški stručnjak, ali pre svega dobar čovek, bio je prijatelj sa svima i u teškim vremenima nikad nije ulazio u konflikt. Bio je deo tima koji nam je dao svetsko i evropsko zlato, kao i 2009. kada se srpska košarka vratila u svetski vrh. Znanje nije čuvao samo za sebe, to mogu da potvrde sve njegove kolege. Bio je spreman da na svoje treninge poziva mlade, koji tek ulaze u svet košarke – istakao je Đilas i dodao da će KSS učiniti sve kako bi njegova dela ostala upamćena za buduće generacije.

Od Petrovića se oprostio i njegov dugogodišnji prijatelj i saradnik, predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović. On se potsetio na svoje dugo prijateljstvo sa Petrovićem:

– Znamo se od studentskih dana kada je igrao u Železniku, radi se o izuzetno vrednom čoveku koji je znao da podnese i pobede i poraze, posvetio se košarci, iako mu to nije bila struka. Sve svoje znanje delio je drugima. Hvala mu na svemu i neka mu je večna slava – naglasio je Čović.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter