1
Košarka

FOTO: STAR SPORT

NIJE NEGO: ‘Raduljica igra pametno, nije lenj, ali je njegova odbrana ponekad traljava’

Objavljeno: 05.12.14 u 16:24

Trener Šandonga Gong Sijaobin rekao je da je Miroslav Raduljica veoma pametan košarkaš, ali je izneo i neke zamerke na njegovu igru. Nedavno je preneta izjava ovog stručnjaka da je Raduljica lenj,  što zapravo nije baš tako rekao, već je Sportando pogrešno preveo, a ostali sajtovi to preuzeli …

Međutim, Sijaobin ipak ima zamerke na igru srpskog reprezentativca i ovo što je sada izjavio se i ne razlikuje mnogo od izjave od pre nekoliko dana…

– Kada je igrao za Srbiju, sposobnost njegovih saigrača pomogla mu je da sakrije neke nedostatke. On igra veoma pametno, ima dobar um, ali njegova odbrana je ponekad bila traljava – nije želeo da uđe u fizički kontakt ili da se bori za poziciju na niskom postu – izjavio je Sijaobin, prenosi portal Sportando.

– Razgovarali smo sa njim, rekli smo mu da treba da promeni neke stvari. Treba da igra čvršće, uključujući i igru na visokom postu. Mora da bude stabilan u reketu, da pomogne u skoku i u napadu na niskom postu – dodao je Sijaobin.

Raduljica je u sledećem meču, u porazu svog tima od Čonkinga 110:101 zabeležio 32 poena (13-20 iz igre, 6-9 penali za 35 min) i 14 skokova.

Uz Pua Džetera, Raduljica je od početka sezone nosilac igre Šandonga, a nedavno je rekao da je posvećen klubu i tako demantovao da će preći u Galatasaraj.

Da li su tvrdnje Sijaobina opravdane ili ne?

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter