0
Evrokup

FOTO: STARSPORT

EVROKUP: Crno-beli veruju u trijumf u Turskoj

Objavljeno: 26.11.14 u 11:03

Košarkaši Partizana danas od 18:00 sati igraju meč sedmog kola Evrokupa, sa turskim predstavnikom Banvitom.Ekipa crno-belih u dosadašnjem toku EK ima samo jednu pobedu, ali uprkos tome, beogradski tim ima realne šanse za prolazak u narednu fazu, pošto stanje na tabeli jasno kaže da timovi sa učinkom od 3-3, poput Okjabra ili Asefolta.

Upravo zbog toga meč sa turskim timom za Parni valjak nosi specifičnu težinu, budući da je Banvit na čelu grupe sa samo jednim porazom. U prvom meču Turci su ubedljivo slavili rezultatom 77:61, ali u taboru crno-belih veruju da mogu da im se revanširaju na pravi način:

– Oni su napravili kontinuitet igara glavnih igrača, pogotovu plejmejkera Rolanda. U seriji protiv nas je bio rovit, izašao je iz povrede. Sada se vratio i igra u punoj formi i tu su se donekle promenile uloge u njihovoj ekipi. Oni su drugi na tabeli, sa dva poraza u ligi. Sada su vezali pet pobeda u turskom šampionatu, za vikend su isto pobedili – rekao je pomoćni trener Partizana, Goran Tadić.

On je naglasio da je najveći kvalitet Banvita leži u raznovrsnosti:

– Njihova glavna snaga leži u igri na više pozicija, i spoljnih i unutrašnjih igrača. To se najviše ogleda u ovom trenutku u vrsti odbrane, pogotovu odbrane od pika i odbrane od blokade, gde drže agresivnost, iz te formacije imaju dobru polaznu osnovu za kontranapad – istakao je Tadić i dodao:

– Dobra su skakačka ekipa, a naravno tu je njihov individualni napadački kvalitet. Plejmejker Roland, Sami Mejia, igrač koji može da pokrije više pozicija, Kit Simons, potom visoki igrači, gde pogotovu odskače Belorus Veremenko, sa svojom konstantnošću u skok igri. Odličan protivnik nas čeka u sredu, a očekujem da ćemo mi pružiti bolji otpor nego u prvom susretu – podvukao je Tadić.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter