12
Košarka

OPREZ! Mogući sukobi u najavi – Delije idu sa braćom iz Pireja u Tursku, Galata za vikend u Beogradu

Objavljeno: 24.11.14 u 12:16

Tragična smrt mladog navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića obišla je ceo svet, a nakon neverovatnih ispada turskih huligana posle tog nemilog događaja, mogući su dodatni sukobi.

U nedelju su Grobari zapalili zastavu Galatasaraja, dok su nekoliko sati kasnije turski huligani najpre urlali tokom minuta ćutanja za Marka Ivkovića, a potom i na društvenim mrežama najavili poteru za Grobarima, kao i pristalicama Olimpijakosa i CSKA. 

Takve stvari definitivno nisu bezazlene, a kada se uzme u obzir da je u narednih mesec dana na rasporedu nekoliko sportskih događaja gde će moći da se susretnu srpski i turski navijači, jasno je da bi moglo da dođe do novih sukoba.

Košarkaši Partizana već u sredu gostuju u Turskoj, na 100 kilometara od Istanbula, ekipi Banvita, ali bi definitivno moglo da bude alarmatnije u subotu na startu Lige šampiona u vaterpolu.

Naime, već u subotu upravo Galatasaraj dolazi u Beograd na noge ekipi Partizana u prvom kolu Lige šampiona što će biti prvi trenutak da se upali crvena lampica ‘OPREZ’. Naročito kada se na sve to doda da je Galatasaraj trebalo da odigra niz trening mečeva sa Crvenom zvezdom, ali su oni otkazani nakon tragične noći u Istanbulu. 

Ipak, ono što bi moglo najviše da brine, jeste ideja da navijači Crvene zvezde zajedno sa pristalicama Olimpijakosa, svojom ‘pravoslavnom braćom’, otputuju ponovo za Istanbul, 18. decembra kada grčki klub gostuje u poslednjem kolu Evrolige.

Kada se na sve to doda da haos traje i u našoj zemlji, zbog privrženosti navijača Novog Pazara svemu što dolazi iz Turske, otkazan je meč sa Voždovcem, a fudbaleri Partizana za vikend gostuju u Novom Pazaru, pa oprez među organima reda mora biti na najvišem mogućem nivou.

Navijačke grupe na svojim profilima na društvenim mrežama pozivaju na srpsko jedinstvo protiv Turaka, a ovo su utakmice gde bi moglo da dođe do novih incidenata:

Sreda: Banvit – Partizan (košarka)
Subota: Partizan – Galatasaraj (vaterpolo)
Nedelja: Novi Pazar – Partizan (fudbal)
18. decembar: Galatasaraj – Olimpijakos (košarka) *moguć odlazak Delija u Istanbul sa bratskom navijačkom grupom iz Pireja

Pozivanje na oprez putem medija neće sprečiti nerede, a šta još može da se uradi kako ne bi došlo do novih nemilih scena?

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

12 Komentara

  1. Jebem im tursu majku za sva vremena, treba im bombu baciti da svi odu uvazduh. Sad se trebamo udruzit svi da ih spalimo.

    0
    0
    Odgovori
  2. Turci jesu gamad ali mi nije jasno šta očekujete da se desi na vaterpolu!? To je sport u kome nema te huliganske publike (osim na utakmicama Czv)… A i 7 igrača su naši .Četiri Srbina i tri Crnogorca.

    0
    0
    Odgovori
  3. nisam za to ali kada bi se okupili svi navijaci Srbije ovi navijaci galatasaraja bi se usrali u gace jos dolaze u Beograd tako da svi mogu da dodju
    …. sta reci policija bi trebala ili da ne pusti navijace galatasaraja na utakmicu ili da nesto drugo preduzme tako da Samo Sloga Srbina Spasava ..

    0
    0
    Odgovori
  4. navijačke grupe ko što su naše delije,grobari,ko što su turski galata i pirejske grupe to je najveće zlo sporta,..zbog naših divljaka ja ne vodim svoje dece na utakmice,jer to nije navijanje nego rat na tribunama… žao mi je famiije što je izgubila sina,..ali na ovaki način izgubit čemo još mnogo sinova. To nisu navijačke grupe nego kriminalne i divljačke grupe…

    0
    0
    Odgovori
  5. Poziv svim navijacima Ofk-bgda,Delijama,Grobarima,Radovcima,Krusevljanima,Nislijama i ostalim navijackim grupama iz Srbije da dodju na Utakmicu izmedju Partizana-Galatasaraja.Unapred Hvala svima koji dolaze.Ocekujemo dolazak navijaca Galatasaraja da ih srdacno pozdravimo.

    0
    0
    Odgovori
  6. Ma šta jedna bedna država može kad se narod ujedini? Ništa! Kad narod uzme stvar u svoje ruke neće njima pomoći niko. Samo sloga srbina spašava a ne neka vlast!

    0
    0
    Odgovori
  7. Neopisivo me raduje sto su se konacno moji grobari i ista moja braca(drugari itd.) delije konacno slozili u necemu,od sad jurimo turska gov*a po celom svetu ! SRBIJA SRBIMA !

    0
    0
    Odgovori
  8. Sada samo hvali da drzava pocne da brani te turske propalice i izrode,dokle da nas ubijaju i vrijedjaju a mi da kao picketine cutimo..Koliko nase krvi i nase djece i drugova treba da ode na nebo,koliko i zasto ??? Treba da se vrati istom mjerom i da se momci koji odgovaraju za smrt usranog francuza momentalno puste na slobodu,sve do trenutka kada ova govna pocnu da odgovaraju i nadju se pred sudom..Neka je sramota nasu drzavu i drzavnike sto su najobicnije picke a mi cemo da se svetimo i vratimo istom mjerom…SRBIJA SRBIMA !!!

    0
    0
    Odgovori
  9. Vi, novinari, ste najveca govna koja hodaju ovom zemljom. Mislim da ste se jedino vi radovali smrti jadnog mladica, da biste mogli da pisete bombasticne tekstove…

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter