0
Košarka

NBA: ‘Grizliji’ ujeli i Kliperse, Golden Stejt poslao Oklahomu na začelje (VIDEO)

Objavljeno: 24.11.14 u 08:35

Košarkaši Memfisa savladali su Los Anđeles Kliperse u derbiju večeri 107:91, dok je Golden Stejt u gostima zabeležio trijumf nad nesrećnom Oklahomom.

Očekivalo se da Klipersi pruže jak otpor lideru „Zapada“, ali je već posle 24 minuta bilo jasno da će Grizlsi zabeležiti novi trijumf. Na poluvremenu je bilo „plus 13“ za Memfis, a tim iz Los Anđelesa i pored bolje igre u drugom delu meča nije uspeo ni da istopi prednost. Nezaustavljiv u redovima domaćina bio je Mark Gasol sa 30 poena i 12 skokova. Pratio ga je Li sa 13 i Alen sa 12 poena. Kod gostiju Pol je zabeležio 22 poena, Kraford je ubacio 19, a Redik 15 koševa.

Povrede najboljih igrača košta će Oklahomu puno, možda čak i plej-ofa. Bez Durenta i Vestbruka na terenu, Tandersi su poraženi od Golden Stejta 91:86. „Ratnici“ su odigrali sjajnu prvu četvrtinu u kojoj su ubacili 28 poena i napravili zalihu od „plus osam“. U nastavku Oklahoma je zaigrala dosta bolje, bila je ravnopravan protivnik, ali je kraća klupa učinila svoje i Voriorsi su stigli do desete pobede u sezoni.

Kod pobednika briljirao je Speigts sa 28 postignutih poena, dok je „rvolveraš“ Tompson postigao 20 koševa. Prva zvezda tima Kari se zaustavio na svega 15 postignutih poena, što je daleko ispod njegovog proseka. U timu Oklahome, Džekson je „upisao“ 22 poena,a pratili su ga Ibaka i Morov sa po 16 poena. Ovim porazom Tandersi su preuzeli fenjer na „Zapadu“.

Rezultati:

Boston – Portland 88:94
Memfis – LA Klipers 107:91
Majami – Šarlot 94:93
Oklahoma – Golden Stejt 86:91
LA Lejkers – Denver 94:101*

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk straniciHotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter