0
Košarka

VELIKI ŽOC O UBISTVU U ISTANBULU: Ovo ne bi smelo da se zaboravi

Objavljeno: 23.11.14 u 21:32

Mnoge ovdašnje zaljubljenike u sport, pre svega navijače Crvene zvezde, kopkalo je zbog čega se povodom ubistva Marka Ivkovića u petak u Istanbulu ne oglašavaju sportski radnici (treneri i igrači) koji rade u turskim klubovima.

Ipak, da i među njima hrabrijih od onoh drugih pokazao je veliki Željko Obradović koji je na konferenciji za medije nakon utakmice protiv Istanbula govorio i o nemilom događaju.

– Sport bi trebalo da zbližava ljude, a ne da ih razdavaja i takvu poruku moramo da pošaljemo. Želim da izrazim saučešće porodici Marka Ivkovića. Ne bi smelo da se ponovi da se i ovome priča dva-tri dana i da se posle zaboravi. Moramo da se udružimo i da učinimo sve da se slična stvar ne ponovi nigde na svetu. Sportom se bavim 23 godine i uvek naglašavam da bi sport trebalo da ostane samo sport, rekao je Obradović.

Jasno je da je Obradović neko kome trofeji i ime koje je stekao dozvoljavaju da se bez ustručavanja ovako obrati javnosti, ali je zaista začuđujuće da su srpski sportisti koji su u Turskoj praktično podigli „zid ćutanja“ i ne oglašavaju se ovim povodom čak ni statusom na društvenim mrežama, valjda u strahu da ih navijači njihovih tamošnjih klubova ne uzmu na zub.

hotsport.rs

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj fejsbuk stranici Hotsport.rs, kao i na našem Tviter nalogu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter